Search by category:
Egyéb kategória

Júliusban indul a Naszvad–Érsekújvár kerékpárút építése

Júliusban indul a Naszvad–Érsekújvár kerékpárút építése

Vataščin Péter

2023. 06. 06., k – 16:11

Nyitra/Naszvad |

7,3 kilométer hosszan kap majd aszfaltburkolatot a Nyitra-töltés. A szakasz két év alatt készülhet el, a hivatalos átadót 2025 júliusára tervezik – közölte a naszvadi önkormányzat.

A fejlesztéssel tovább araszol a befejezés felé a Nyitra menti kerékpáros útvonal, amely egyszer majd Komáromot fogja összekötni a megyeszékhellyel. Naszvad és Érsekújvár között elsősorban az Öreg-Nyitra töltésén vonul majd végig az útvonal, amely a kerékpárút második szakaszának első részét foglalja magába. A szakasz teljes hossza 7,4 kilométer, amelyből három méteres szélességben 7,3 kilométer kap majd aszfaltburkolatot. Az útvonalat egy kerékpárszámláló berendezéssel is ellátják majd. A sajtóközlemény arra is felhívja a figyelmet, hogy az útvonal megépülésével közvetlen bringás összeköttetés jön majd létre a naszvadi termálfürdővel Érsekújvár irányából.

A csaknem 3 millió 650 ezer eurós költségvetésű fejlesztés tervezője és kivitelezője Nyitra megye önkormányzata. Az összeget jelenleg a megye költségvetéséből állják, ám néhány héten belül kiírásra kerülnek a helyreállítási tervhez kapcsolódó pályázatok. Ezek vissza nem térítendő támogatásokat jelentenek, amellyel akár az építkezés teljes büdzséjét is lefedhetik majd. A szükséges építési engedélyek már megvannak, és készen állnak a munkafolyamatokra vonatkozó dokumentációk is. Jelen pillanatban a kivitelező és a munkafelügyelő cég pályázati úton való kiválasztása zajlik.

Read More

Post Comment