Search by category:
Egyéb kategória

Bölcs vagy balga? Te kire hallgatsz?

Bölcs vagy balga? Te kire hallgatsz?

Horváth Bianka

2023. 06. 08., cs – 13:35

Kire hallgatsz? Szomszédra, családtagra, jóakaró kollégára, barátra, aki csak a legjobbat szeretné neked, a melletted ülőre a buszon, arra, akinek fogalma sincs a mindennapjaidról, vagy arra, aki mindent lát, és belelát az életedbe?

Miután túl vagyunk azon, hogy a fentiek közül jobb esetben senkire sem, így hát tegyük rendbe, miért is, s azt, hogy a kérdésnek mi is a valódi lényege.

Az első számú élőlény az életedben, akire célszerű hallgatnod, az nem más, mint te saját magad. Remélem, ez nem meglepő, de ha mégis, kezdj el sürgősen gondolkodni felette, s megnézni, mit okozott ennek hiánya eddigi életedben, és mit tehet az, ha innentől magadra hallgatsz.

Követni vakon valakit, és megfogadni valakinek a tanácsát, két külön dolog.

Az, aki meg akarja mondani, mi a jó az életedben, hogyan kellene élni, esetleg azt hiszi és érezteti veled, az a jó megoldás, amit ő lát, mert már volt ilyen helyzetben, nem a valódi jóakaród. Persze, a pokolba vezető út is jóakarattal van kikövezve, tudjuk. Meg azt is, hogy a mástól jövő jó valahogy mégsem mindig jó.

Ha meghallod egy tapasztalt ember történetét, aki járt már ott, ahova te készülsz, ellesed a trükköt a hogyanra, figyelmezteted magad a figyelnivalóra, az az igazi érték az életedben. Arra hallgass, aki nem akarja megmondani, hogy miként lesz neked jó, hanem aki, ha kéred a tanácsát, megosztja veled a tapasztalatát.

Mert a balga hallgat másokra, a bölcs pedig beépíti azok tapasztalatát az útjába. Jó utat Neked!

Read More

Post Comment