Search by category:
Egyéb kategória

Bugár Béla visszatér, de a választáson nem indul

Bugár Béla visszatér, de a választáson nem indul

Nagy Roland

2023. 06. 08., cs – 11:31

Pozsony |

Bugár Béla belép az újonnan létrehozott Hídba, jelentette be a csütörtöki sajtótájékoztatóján. A választáson azonban nem tervez indulni. Úgy fogalmazott, ahol csak tud, segíteni szeretné a párt működését, de egyelőre nem pályázik a Híd vezetői pozícióira.

Bugár kijelentette, azért van itt, mert szerinte jelenleg rosszabb helyzetben van az ország mint 1998-ban, akkor ugyanis az emberek még bíztak a politikusokban és az intézményekben, mára azonban már ez a hit is elveszett. Megjegyezte, egész életében a gyűlöletpolitika ellen dolgozott.

„Azt szeretném, ha a szeptemberi választás után egy gyűlöletmentes országban élhetnénk”

– mondta.

Továbbá közölte, hivatalosan is belépett az újonnan létrehozott Hídba, amely azóta összeállt a Mikuláš Dzurinda exkormányfő által létrehozott formációval. Azt azonban leszögezte, a pártban nem szeretne semmilyen vezető pozíciót betöltetni, és az előre  hozott parlamenti választáson sem tervez indulni. Az lesz a feladata, hogy részt vegyen a különféle politikai egyeztetéseken, tárgyalásokon.

Újságírói kérdésre Bugár elmondta, tárgyaltak már Simon Zsoltékkal is, de a Magyar Fórum továbbra sem gondolkozik egy választás előtti koalíció létrehozásán. Bugár azonban bízik abban, hogy a választásig még sikerülhet megegyezni további olyan pártokkal, akiknek egyébként nem lenne esélye bejutni a parlamentbe.

Read More

Post Comment