Search by category:
Egyéb kategória

Tizenöt év börtönre ítélték Dušan Dědečeket

Tizenöt év börtönre ítélték Dušan Dědečeket

Mészáros Richárd

2023. 06. 08., cs – 13:55

Tizenöt év letöltendő szabadságvesztésre ítélte a bíróság Dušan Dědečeket, aki tavaly öt embert gázolt halálra Pozsony központjában, a Zoch utcai buszmegállóban. Az ítéletet csütörtökön hirdette ki a Pozsonyi I Járásbíróság szenátusa. Az ítélet egyelőre nem jogerős, a vádlott bűnösnek vallotta magát a tárgyaláson.

 A büntetését fogházban kell letöltenie, emellett további tíz évre eltiltották a vezetéstől és három év pártfogói felügyeletet rendelt el a bíróság.          

Pavol Tomík, a szenátus elnöke elmondta, a bíróság több enyhítő körülményt is figyelembe vett, súlyosbító körülményeket nem állapított meg. Például figyelembe vették, hogy a vádlott beismerte bűnösségét, ezért csökkentették a kiszabott büntetést. Dušan Dědeček lemondott a fellebbezés jogáról is, az ügyész a törvény által megszabott határidőn belül dönt arról, hogy fellebbez-e súlyosbításért.

Juraj Chylo, a Pozsonyi Kerületi Ügyészség ügyésze idén márciusban nem előre megfontolt szándékkal elkövetett általános veszélyeztetés különösen súlyos bűncselekménye miatt emelt vádat. Dušan Dědeček vizsgálati fogságban várta a tárgyalást, mivel a bíróság szerint fennállt a veszély, hogy újabb bűncselekményt követne el.

A baleset 2022. október 2-án történt Pozsony központjában, öt halálos áldozata és számos sérültje volt. A vád szerint a sofőr súlyosan ittas állapotban vezetett, röviddel az ütközés előtt az autó 143 km/órás sebességgel haladt. 107 km/órás sebességgel csapódott a buszmegállóban várakozó 40 ember közé.

Read More

Post Comment