Search by category:
Egyéb kategória

Ukrán hadifoglyok Magyarországon!

Ukrán hadifoglyok Magyarországon!

Kulcsár Péter

2023. 06. 09., p – 11:08

Az Orosz Ortodox Egyház közleménye szerint az Oroszország által elfogott, Ukrajna oldalán harcoló katonák egy részét Magyarországra szállították.

„Őszentsége Kirill moszkvai és egész oroszországi pátriárka áldásával, az orosz ortodox egyház közvetítésével, az egyházak közötti együttműködés keretében, a magyar fél kérésére az ellenségeskedésekben részt vett, kárpátaljai származású ukrán hadifoglyok egy csoportját Magyarországra szállították” – olvasható az Orosz Ortodox Egyház közleményében. Az Orosz Ortodox Egyház feje tavaly nyáron Orbán Viktor nyomására került le az uniós szankciós listáról. Értesülések szerint Moszkva legalább 11, kárpátaljai származású ukrán hadifoglyot adott át Magyatrországnak.

„Ez emberi és hazafias kötelességem” – jelentette ki Semjén Zsolt egyházügyekért is felelős magyar miniszterelnök-helyettes az atv.hu-nak arról, hogy koordinálta a 11 kárpátaljai hadifogoly Magyarországra szállítását. Az ukrán fél hivatalosan még nem kommentálta a közleményt. Mivel ezek a katonák mind ukrán állampolgárok, ezért áthelyezésük bármely harmadik országba lehetetlen Ukrajna beleegyezése és közvetlen bevonása nélkül.

(Ind., atv)

Read More

Post Comment