Search by category:
Egyéb kategória

Újabb települést foglaltak vissza az ukránok Donyeck megyében

Újabb települést foglaltak vissza az ukránok Donyeck megyében

Mészáros Richárd

2023. 06. 12., h – 12:34

Az ukrán hadsereg visszafoglalta a negyedik települést is az orosz erőktől a Donyeck megyében indított ellentámadásban – közölte az ukrán védelmi miniszter helyettese hétfőn.

Hanna Maljar a Telegramon azt írta, hogy újra kitűzték az ukrán zászlót Sztorozseve faluban. A jelenetről rövid videófelvétel is megjelent a közösségi médiában. A politikus szerint végül „az egész ukrán területet” fel fogják szabadítani.

Vasárnap ukrán tisztségviselők három falu visszafoglalását jelentették be Velika Novoszilka várostól délre. Az ukrán támadóműveletek első sikere Blahodatne község felszabadítása volt.

Az orosz védelmi minisztérium nem erősítette meg ezeknek a falvaknak az ukrán ellenőrzés alá kerülését. Egyes katonai bloggerek ugyan elismerték, hogy az orosz erők elveszítették ezeket a falvakat, de az orosz hatóságok azt közölték, hogy csapataik nagyrészt tartják magukat a több mint ezer kilométer hosszan húzódó frontvonalon Dél- és Kelet-Ukrajnában.

Az ukrán vezérkar legújabb jelentése szerint az utóbbi 24 órában 25 különböző helyen folytak intenzív harcok Bahmut, Avgyijivka és Marjinka közelében Donyeck megyében, illetve Bilohorivkánál Luhanszk megyében.

Szerhij Cserevatij, a keleti országrészben harcoló ukrán haderő szóvivője arról számolt be, hogy folytatják az ellentámadást Bahmutnál, ahol helyenként 700 méterrel sikerült visszaszorítani az orosz erőket.

Read More

Post Comment