Search by category:
Egyéb kategória

Magyar előadók koncerteznek Pozsonyban

Magyar előadók koncerteznek Pozsonyban

Havran Kati

2023. 06. 14., sze – 09:53

Érdemes ellátogatni a pozsonyi Sétatérre, azaz a Hviezdoslav térre: csütörtöktől vasárnapig érdekesebbnél érdekesebb zenei csemegéket kínál a Több mint szomszéd – Magyar Kulturális Hét Pozsonyban. A zenei palettát a jazz, a swing és a boogie uralják, a programot gasztronómiai fesztivál kíséri.

A csütörtök a jazz jegyében telik majd, mégpedig egy kiváló fiatal jazzelőadónak és egy legendás jazzformációnak köszönhetően. Csemer Boglárka, művésznevén Boggie, majd a Budapest Ragtime Band zenél a pozsonyi közönségnek.

A szervezők a legkisebbeknek is szeretnének kedvezni idén. Pénteken Molnár Krisztina Rita és Garajszki Margit tart irodalmi délelőttöt gyerekek számára, majd cirkuszi produkció következik. Délután Éliás Gyula Jr. zenél, aki saját soul-funky dalai mellett Barry White-interpretációkkal vált ismertté. Az este a Group’n’Swing zenekaré, amely Magyarország egyik legkedveltebb swing és boogie zenekara. Saját, kifejezetten táncparkettre szánt, boogie-s lüktetésű, swinges, big bandes beütésű dalokat játszanak, öltözékükkel és kellékeikkel korabeli hangulatot szeretnének teremteni.

A balkáni népzene, valaminta két világháború közötti sanzonok ötvözésével ismertté vált Tárkány Művek nyitják a hétvége programját. Őket követően magyar nóták és filmzenék hangulatát idézi a Tordai Zoltán Quintet, este 8 órától pedig Tóth Vera lép fel zenekarával.

Vasárnap egy gyerekkoncert várja a látogatókat, melyet a Belvárosi betyárok adnak, este pedig a Párniczky Quartet jazzkoncertje zárja a programot. Érdemes odafigyelni a koncertsorozat utolsó fellépőjére: egy viszonylag fiatal formációról van szó – Párniczky András 2016-ban alapította azzal a céllal, hogy improvizatív keretek között szólaltassák meg Bartók Béla műveit, amely azóta bejárta már a világot, többek között New Yorkban, Brüsszelben és Athénban is játszott már.

Read More

Post Comment