Search by category:
Egyéb kategória

Az elnök megbízza az Ódor-kabinetet az új kormány megalakulásáig

Az elnök megbízza az Ódor-kabinetet az új kormány megalakulásáig

Kulcsár Péter

2023. 06. 15., cs – 13:29

Zuzana Čaputová köztársasági elnök az alkotmánnyal összhangban Ódor Lajos kabinetjét bízza meg a hatáskörök gyakorlásával az új kormány megalakulásáig, amely a szeptemberi előrehozott parlamenti választás során fog felállni – tájékoztatta a TASR hírügynökséget Martin Strižinec, az államfő szóvivője.  

„Az elnök asszony nagyra értékeli azoknak a parlamenti képviselőknek és képviselői csoportoknak a hozzáállását, akik bizalmat szavaztak a szakértői kormánynak. A hivatalnokkormány megalakítása volt az egyetlen alkotmányos lehetőség, amely az országot az előrehozott választásig elvezetheti, miután a parlament bizalmatlanságot szavazott Eduard Heger kormányának, és nem volt meg az újabb kormány megalakításához szükséges parlamenti többség” – közölte az államfő.      

A köztársasági elnök nagyon éretlen hozzáállásnak nevezte, hogy a képviselők többsége nem szavazott bizalmat a szakértői kormánynak, amire nem tudtak meggyőző és tényszerű érveket felsorakoztatni.      

Csütörtökön nem szavazott bizalmat a parlament Ódor Lajos kormányának. A parlamenti képviselők elutasították a programnyilatkozatot.    

Read More

Post Comment