Search by category:
Egyéb kategória

Ódor: Nem lesz annyi pénz, hogy mindenkit segíteni tudjunk

Ódor: Nem lesz annyi pénz, hogy mindenkit segíteni tudjunk

Mészáros Richárd

2023. 06. 16., p – 09:49

Egyelőre nem lesz drágább az energia a szlovák állampolgárok számára, a hivatalnokkormány a Szlovák Villamosművekkel között memorandum folytatásával számol – jelentette ki Ódor Lajos miniszterelnök a JOJ Televízió Na hrane című műsorában.

Az energiaválság leküzdésére irányuló intézkedések évente több milliárd eurót vesz ki az állami költségvetésből. Ha a leendő kormány is folytatni szeretné a támogatást, akkor erre valahonnan pénzt kell kerítenie – jelentette ki Ódor.

„Célzottabban kell csinálni. Vélhetően lesz némi segítséget az alacsony jövedelműeknek, de ezt valószínűleg a közeljövőben nem engedhetjük meg a magasabb bevétellel rendelkezőknek” – mondta. Hozzátette, néhány intézkedést előkészítenek a következő kormány részére.

Az élelmiszer-infláció kapcsán az Ódor-kormány az élelmiszertermelési láncot szeretné áttekinteni, a gazdálkodóktól a kereskedőkig. Rámutatott, az élelmiszerárak maximálása vagy az élelmiszerárak csökkentése nem működűképes, ezek ugyanis nem jó és célzott intézkedések.

A szakértői kormánynak a bizalmi szavazás után nemcsak reális, hanem kiegyensúlyozott költségvetést is kell készítenie. A miniszterelnök ezt korlátozónak tartja. „Készítünk egy költségvetést a jövő évre, és mivel kevés a forrás, igyekszünk segíteni azoknak a családoknak, akiknek a legnagyobb szükségük van rá. Nem lesz annyi pénz, hogy mindenkit segíteni tudjunk” – jegyezte meg Ódor.

Ódor kijelentette: az államnak „össze kell húznia a nadrágszíjat, mert ez így nem mehet sokáig”. „Az út, amelyen haladunk, a falba ütközik. Jó lenne tehát letérni róla” – mondta a kormányfő.

(TASR)

Read More

Post Comment