Search by category:
Egyéb kategória

Dezinformáció elleni konferenciát szervez a szlovák rendőrség

Dezinformáció elleni konferenciát szervez a szlovák rendőrség

Mészáros Richárd

2023. 06. 20., k – 10:56

Dezinformációs kampány elleni szakmai konferenciát tart a napokban a rendőrség a Salzburg Fórum szlovák elnöksége keretében. Ugyanakkor arra is számít, hogy magát a találkozót is az európai intézmények és rendőri testületek összeesküvéséről szóló félretájékoztatási kampányra használják fel – tájékoztatott Denisa Bárdyová, az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője.

A Stratégiai kommunikáció és a dezinformációk elleni harc elnevezésű konferencián cseh, horvát, magyar, lengyel és román rendőrségi vezetők és a hibrid hadviselés elleni védekezés szakértői vesznek részt. A fő cél az elért eredmények bemutatása, valamint a kölcsönös információ- és tapasztalatcsere.

A szlovák rendőrség az elsők között vette fel a harcot a félretájékoztatással és álhírterjesztéssel 2018-ban, és ezzel kapcsolatban folyamatosan tájékoztatni kezdte a nyilvánosságot a közösségi hálókon. „A rendőrség kommunikációs és megelőző osztályának elemző csoportja a Covid-19 járvány után is folytatta tevékenységét, főleg mert az Ukrajna elleni orosz agresszió miatt Szlovákia is az Oroszország által folytatott hibrid hadviselés kiemelt célpontjai közé került” – tette hozzá Bárdyová.

A konferencia a féléves szlovák elnökség zárórendezvénye.

Read More

Post Comment