Search by category:
Egyéb kategória

16,8 millió euróba kerül a parlamenti választás megrendezése

16,8 millió euróba kerül a parlamenti választás megrendezése

Kulcsár Péter

2023. 06. 21., sze – 13:25

Az előre hozott szeptemberi parlamenti választás megrendezése több mint 16,8 millió euróba fog kerülni – a kormány szerdán jóváhagyta a belügyminisztérium szervezési és technikai lebonyolításra vonatkozó jelentését.

„A parlamenti választás költségeire a belügyminisztérium számára 13 686 875 eurót, a Statisztikai Hivatal számára pedig 3 148 630 eurót kell elkülöníteni” – áll az anyagban.

A belügyminisztérium állja például a választási bizottságok tagjainak és jegyzőkönyvvezetőinek díjazását, továbbá a szavazólapok és a választással kapcsolatos tájékoztató anyagok nyomdaköltségeit, a postai úton történő szavazás költségeit, a szavazóhelyiségek felszerelésének költségeit, valamint a választás napján a közrend biztosításával kapcsolatos plusz költségeket. A Statisztikai Hivatal az összeget a választási eredmények feldolgozására fordítja.

A belügyminisztérium 49 járási választási bizottságot hoz létre, valamint egy járási választási bizottságot a levélszavazatok számára. Emellett 6010 körzeti választási bizottság lesz.

A választási bizottságok tagjai 62,2 eurót kapnak, a bizottsági elnökök 80,86 eurót, a jegyzőkönyvvezetők pedig 77,75 eurót.

A parlamenti választás szombaton, szeptember 30-án lesz, a kampány hivatalosan június 9-én vette kezdetét.

Read More

Post Comment