Search by category:
Egyéb kategória

Kollár visszautasítja, hogy az SIS-szel figyeltette volna Richterovát

Kollár visszautasítja, hogy az SIS-szel figyeltette volna Richterovát

Mészáros Richárd

2023. 06. 22., cs – 19:07

Boris Kollár házelnök, a Sme rodina elnöke visszautasítja, hogy a Szlovák Információs Szolgálattal (SIS) figyeltette volna volt élettársát, Barbora Richterovát. Helyesli, hogy a Nemzeti Bűnüldöző Ügynökség (NAKA) kivizsgálja az ügyet, és elvárja, hogy a rendőrség derítse ki azt is, hogyan jutott hozzá Richterová azokhoz a rendszámokhoz, amelyeket közölt a rendőrséggel az állítólagos megfigyelése kapcsán.

„Nem kerestem meg az SIS-t, hogy figyelje Barbora Richterovát” – jelentette ki Kollár. Hozzátette, nem kell figyeltetnie, mert tudja, hol lakik, azt is, hogy hova jár a fia iskolába, mert ő fizeti. Reméli, a rendőrség azt is alaposan ellenőrzi, milyen autók követték állítólag Richterovát, és ki áll az egész ügy mögött.

Kollár állítja, hogy a Sme rodinát akarják befeketíteni a választás előtt. „Van, aki azt gondolja, hogy kormányoznék Ficóval, hát likvidálni akarja a Sme rodinát. Ez logikus. Világosan megmondtam, hogy nem fogok kormányozni a Smerrel. Ez az egész ügy politikai harc” – mondta Kollár.

Hamran István országos rendőrfőkapitány a Rádio Expres műsorában megerősítette, hogy a NAKA vizsgálja Richterová ügyét testi sértés gyanúja miatt, illetve Richterová megfigyelése miatt. Nem zárta ki azt sem, hogy állami szervek járműveiről van szó, ezek magáncélokra használásának ügyét is vizsgálják.

Kapcsolódó cikkünk

Vizsgálja a Nemzeti Bűnüldöző Ügynökség (NAKA) Boris Kollár házelnök, a Sme rodina elnöke volt élettársa, Barbora Richterová esetét – jelentette ki csütörtökön Hamran István országos rendőrfőkapitány a Rádio Expres műsorában. Denisa Bárdyová, az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője megerősítette, hogy a sértett feljelentést tett az ügyben.

„A sértett egyenesen a NAKA-nál tett feljelentést, testi sértés gyanúja miatt indult eljárás” – mondta Hamran a rádióban. Hozzátette, a NAKA azt is vizsgálja, hogy követték-e Richterovát. „Reggel úgy tájékoztattak, hogy három gépkocsit sikerült beazonosítani” – tette hozzá.

Nem zárta ki azt sem, hogy állami szervek járműveiről van szó. „Az információk tükrében elképzelhető, hogy az államhatalom magáncélokra való felhasználásával elkövetett visszaélés gyanúja ügyében is vizsgálódni fogunk” – tette hozzá a rendőrfőkapitány.

Kollár már több sajtótájékoztatón nyilatkozott az üggyel kapcsolatban, elismerte, hogy 12 évvel ezelőtt megütötte Richterovát, mert a nő veszélyeztette a gyereküket. Richterová vádaskodását visszautasítja, szerinte lejárató kampány indult ellene. Kitart amellett, hogy a gyereke védelmében tette, amit tett, és helyesen cselekedett. Több párt lemondásra szólította fel Kollár, de ő közölte, hogy nem távozik a házelnöki pozícióból.

Kollár már több sajtótájékoztatón nyilatkozott az üggyel kapcsolatban, elismerte, hogy 12 évvel ezelőtt megütötte Richterovát, mert a nő veszélyeztette a gyereküket. Richterová vádaskodását visszautasítja, szerinte lejárató kampány indult ellene. Kitart amellett, hogy a gyereke védelmében tette, amit tett, és helyesen cselekedett. Több párt lemondásra szólította fel Kollárt, de ő közölte, hogy nem távozik a házelnöki pozícióból.

Read More

Post Comment