Search by category:
Egyéb kategória

Magyar bronzérem a krakkói kajak-kenu pályán

Magyar bronzérem a krakkói kajak-kenu pályán

Elek Zoltán

2023. 06. 22., cs – 16:46

Bragato Giada és Nagy Bianka szerezte a magyar csapat egyetlen érmét csütörtökön a krakkói Európai Játékok kajak-kenu versenyein.

A tavaly világbajnoki bronz- és Európa-bajnoki ezüstérmes Bragato Giada–Nagy Bianka kenus duó jól jött ki a rajtgépből, de Hüttner Csaba, a magyar válogatott szövetségi kapitánya elmondta, hogy később megbillent a hajójuk. Ez után még fel tudtak jönni ugyan a második helyre is, de a végére elfogyott az erejük és az ukránok, valamint a spanyolok mögött értek célba.

„Jó formában utaztunk ki, jól ment az előfutam, úgy éreztem, maradt még benne bőven, de ma ez nem jött ki és ez nem először fordul elő. Ez számomra egyelőre megfejthetetlen” – kezdte az értékelést az M4 Sport kamerája előtt Nagy Bianka, aki egyértelműen fényesebb érmet szeretett volna nyerni.

„Hajót váltottunk, ez pedig egy kicsit instabilabb. Tudtuk, hogy ez részben rizikós lesz, de a világbajnokság előtt ezzel már nyertünk két hetet. Nem tudom, pontosan mi történt, nem voltunk stabilak. Az érzelmek még kavarognak bennünk, nem tudunk még most választ adni a miértre, ennek ülepednie kell” – adott választ a Hüttner által említett billenés okára Bragato Giada.

A szlovákiai versenyzők közül a Vlček Erik–Gacsal Ákos kajak páros állt rajthoz a csütörtöki 500-as döntőben. A két komáromi versenyző az Európai Játékok előtt a döntőbe jutást tűzte ki célul, így az ott elért nyolcadik helyük nem jelent csalódást. Vlčekék jól rajtoltak, végig a középmezőnyben haladtak és a svédeket tudták maguk mögött tartani.

A Samuel Baláž–Denis Myšák–Zalka Csaba–Botek Ádám összeállítású szlovák kajak négyes nem lesz ott a pénteki döntőben, mivel szerdán csak hatodikok lettek az előfutamukban és a középdöntőjükben is. A csalódást keltő eredmény oka elsősorban Baláž sérülésében keresendő, ami miatt az utóbbi napokban nem tudott teljes értékű edzésmunkát végezni az olimpiai kvalifikációs világbajnokságra is készülő egység.

Férfi C2 500 m: 1. Olaszország; … 4. Magyarország (Hajdu Jonatán, Fekete Ádám)

Férfi K2 500 m: 1. Ukrajna; 8. Szlovákia (Vlček Erik, Gacsal Ákos).

Női C2 500 m: 1. Ukrajna; 3. Magyarország (Bragato Giada, Nagy Bianka).

Női K4 500m: 1. Lengyelország; 4. Magyarország (Fojt Sára, Pupp Noémi, Gazsó Alida Dóra, Csipes Tamara).

KAJAK–KENU

Read More

Post Comment