Search by category:
Egyéb kategória

Újabb viharriasztásokat adtak ki – villámárvizekre figyelmeztetnek!

Újabb viharriasztásokat adtak ki – villámárvizekre figyelmeztetnek!

Kulcsár Péter

2023. 06. 23., p – 19:33

Továbbra is viharokra kell készülni az ország középső és keleti részén, a legmagasabb, harmadfokú figyelmeztetés van érvényben a Poprádi és a Breznóbányai (Brezno) járásban, valamint Besztercebánya megye déli területein – tájékoztat honlapján a Szlovák Hidrometeorológiai Intézet (SHMÚ).

„Közép- és Kelet-Szlovákia fölé nagy kiterjedésű, rendkívül lassan mozgó zivatarfelhő érkezett” – közölték a meteorológusok a közösségi hálón. A viharokat sűrű villámlás és jégeső kísérheti, nagy, 2-6 centiméter átmérőjű jégdarabok hullhatnak.

A Bártfai (Bardejov), a Kisszebeni (Sabinov) és a Poprádi járásban este 7 óráig a legmagasabb szintű érvízvédelmi készültéget rendelték el. Eperjes megyében, valamint a Szepességben (Spiš), Gömörben (Gemer) és a Felső Garammentén (Horehronie) fokozott árvízveszély van. A SHMÚ folyamatosan figyelemmel kíséri a helyzetet.

Elsőfokú figyelmeztetést adtak ki a meteorológusok a viharos szél miatt Besztercebánya megyére, a Nagykürtösi és a Korponai (Krupina) járására, Nagyszombat megye Dunaszerdahelyi járására, valamint Pozsony megyére, kivéve a Malackai (Malacky) járást. A figyelmeztetés 21 óráig érvényes. „65-70 kilométer/órás széllökések várhatók” – közölte az SHMÚ.

Read More

Post Comment