Search by category:
Egyéb kategória

Atomfegyveraktár a Wagner-zsoldosok közelében

Atomfegyveraktár a Wagner-zsoldosok közelében

Mészáros Richárd

2023. 06. 24., szo – 19:26

A Wagner előrenyomuló egységei elérték a Moszkvához közeli Voronyezs megyét, nem kizárt, az ott lévő atomfegyverraktár lehet a következő céljuk. 

Az Atesh ukrán-krími tatár partizánmozgalom azt állítja, hogy a Wagner-csoport szemet vetett a Voronyezs megyei Boriszoglebszk közelében lévő „375-ös „C” objektumra. A városban az orosz védelmi minisztérium 12. főigazgatósága alatt található egy nukleáris fegyvereket tartalmazó raktár, más néven „375 „C” objektum.

Nem valószínű, hogy az orosz hadsereg képes lesz önállóan megvédeni a raktárt. Nagyon kevés az erő és az eszköz. Jelentős számú harckocsira, tüzérségre és motorizált hivatásos gyalogságra van szükség. Legalább egy brigád kell. És mivel jelenleg nem állnak rendelkezésre csapatok, az egyetlen módja annak, hogy erősítést szerezzenek, ha eltávolítják a hadműveleti tartalékokat a frontról. A voronyezsi atomraktárért folytatott harc valószínűleg az ellenségeskedés fokozódásához vezet a zsoldoscsapat és az orosz védelmi minisztérium között” – állítja az Atesh. 

(portf., Bl)

Read More

Post Comment