Search by category:
Egyéb kategória

Lukasenka megegyezett Prigozsinnal, leállítják a Wagner műveleteit

Lukasenka megegyezett Prigozsinnal, leállítják a Wagner műveleteit

Mészáros Richárd

2023. 06. 24., szo – 19:34

Aljakszandr Lukasenka belarusz elnök megbeszélést folytatott a Wagner-csoport vezetőjével, Jevgenyij Prigozsinnal, erről a belarusz elnök sajtószolgálata számolt be – írja a BelTa belarusz hírügynökség nyomán a Telex.

„Ma reggel Vlagyimir Putyin orosz elnök tájékoztatta belarusz kollégáját a dél-oroszországi helyzetről. Az államfők közös fellépésekről állapodtak meg. A megállapodásokat követően a belarusz elnök, miután saját csatornáin keresztül tovább tisztázta a helyzetet, az orosz elnökkel egyeztetve megbeszélést folytatott a Wagner vezetőjével, Jevgenyij Prigozsinnal” – közölte Lukasenka hivatala.

A beszámoló szerint a megbeszélések egész nap tartottak, és ennek eredményeként megállapodtak arról, hogy „Oroszország területén nem szabad vérfürdőt rendezni”. Azt írják, Prigozsin elfogadta Lukasenka javaslatát, miszerint a Wagner leállítja az oroszországi mozgásait, és további lépéseket tesznek a feszültség csökkentése érdekében.

„A helyzet megoldására egy abszolút előnyös és elfogadható, a Wagner harcosai számára biztonsági garanciákat nyújtó lehetőség van az asztalon.”

– írták.

(Telex)

Read More

Post Comment