Search by category:
Egyéb kategória

Menekülnek az orosz csúcsvezetők?

Menekülnek az orosz csúcsvezetők?

Mészáros Richárd

2023. 06. 24., szo – 16:57

Nemcsak Putyin, hanem más vezetők magángépei is felszálltak a fővárosból. 

Általánosságban elmondható, hogy nagyon megnőtt az orosz főváros körüli légi forgalom, különösen ami a magángépeket illeti. A repüléskövető oldalak adatai alapján úgy tudni, hogy az orosz elnökön kívül: Dmitrij Medvegyev volt elnök, az orosz biztonsági tanács vezetőhelyettese, Szergej Sojgu védelmi miniszter, Vjacseszlav Vologyin, az orosz parlament alsóházának elnöke, valamint Gyenisz Manturov miniszterelnök-helyettes is elhagyhatta Moszkvát a gépével. Minszkből is Moszkvába érkezett egy magángép, amelyről azt feltételezik, hogy szintén valamilyen fontos személyt akarnak evakuálni vele.

(index)

Kapcsolódó cikkünk

Több hírforrás is arról számolt be, hogy Vlagyimir Putyin elnök repülője felszállt a moszkvai Vnukovo repülőtérről helyi idő szerint 14:15 órakor, majd észak-nyugat irányba indult.

A FlightRadar adatai szerint elérte Tver területét. Ez a város kicsit több mint 150 kilométerre van a fővárostól, az elnöknek van is ott egy rezidenciája. A gép ott eltűnt a repülőkövető rendszerből. Ugyanakkor Dmitrij Peszkov elnöki szóvivő azt közölte, hogy Putyin a Kremlben dolgozik. Ennek ellentmond, hogy a Kreml kupolája felett nem lobog az elnöki zászló…

(24.hu, ú)

Read More

Post Comment