Search by category:
Egyéb kategória

Prigozsin: Mind a 25 ezren készen állunk a halálra

Prigozsin: Mind a 25 ezren készen állunk a halálra

Mészáros Richárd

2023. 06. 24., szo – 13:24

Jevgenyij Prigozsin szerint a Wagner-zsoldosokból álló csoportja kész meghalni a mostani akcióban. 

„Mindannyian készen állunk a halálra. Mind a 25 ezren, majd még 25 ezren”, és „az orosz emberekért halunk meg”, mondta szombat reggeli hangüzenetében több lap, köztük a BBC és az Al Jazeera szerint is. Arról egyelőre nincsenek hivatalos információk, pontosan hány Wagner-zsoldos vesz részt az akcióban.

Putyin tévébeszéde után Prigozsin hangüzenetben arról beszélt, hogy az orosz elnök helytelenül vádolja árulással a Wagner-csoportot. Katonái ugyanis szerinte továbbra is az orosz Anyaföldért harcolnak. „Senki sem fogja feladni magát az elnök, az FSZB vagy mások utasítására. Ugyanis nem akarjuk, hogy az országnak tovább kelljen élnie a korrupcióban, a hazugságokban és a bürokráciában” – jelentette ki.

Azzal vádolta az orosz hivatalnokokat, hogy Afrikába és Ukrajnába küldték zsoldosseregét, majd ellopták a pénzüket és fegyvereiket, amit nekik ígértek. Prigozsin szerint ezek a vezetők amiatt halmozták fel maguknak ezeket a Wagnernek szánt fegyvereket, hogy magukat védjék velük, abban az esetben, ha valaki Moszkva ellen fordulna.

Ez most meg is történt, úgyhogy ezek a vezetők nem spórolnak többet a fegyverekkel, hanem a Wagner-csoport járműoszlopait támadják repülőkkel és helikopterekkel, Prigozsin állítása szerint. Azonban nem tudnak célozni, így civilek esnek áldozatul a támadásoknak.

(Telex)

Read More

Post Comment