Search by category:
Egyéb kategória

Zavar támadt a Wagner soraiban

Zavar támadt a Wagner soraiban

Kulcsár Péter

2023. 06. 24., szo – 21:03

Oroszországban a biztonsági erők tömeges razziákat tartanak a Wagner jelenlegi és volt zsoldosainak lakóhelyén, és garanciákat követelnek tőlük arra, hogy nem csatlakoznak Prigozsin fegyveres lázadásához.

Oroszország több városában egyszerre több, operatív és FSZB-tisztek által vezényelt tömeges razzia zajlik a Wagner egykori és jelenlegi harcosainak felkutatására, és garanciákat követelnek tőlük arra, hogy nem csatlakoznak Prigozsin fegyveres lázadásához. Erről a Wagner-zsoldosok hozzátartozói számoltak be. Megjegyezték, hogy a kerületi rendőrök és az FSZB titkosszolgálat tisztjei fegyverrel a zsoldosok otthonába mennek, keresik az embereket, és „hazaárulásról” szóló büntetőcikkel fenyegetik őket, ha a harcosok csatlakoznak Prigozsin lázadásához – írja az Unian ukrán hírügynökség. A jelek szerint Jevgenyij Prigozsin Wagner-vezér leállította a fegyveres lázadást, és mégsem vonulnak Moszkvába. A döntés nem kis zavart okozott a Wagner-csoporton belül, a zsoldosok egy része felháborodással fogadta azt.

Beszédes például, hogy a zsoldoscsoportot már régóta támogató Telegram-csatornának, a Wagner AP-nak a kezelője bejelentette, hogy „felbontja a szerződését”. A csatornát pedig már át is nevezte, és azt írta Prigozsinról, hogy „komplett idiótaként” cselekedett most.

Ha nem vagy elég tökös ahhoz, hogy végigcsináld, akkor jobb el se kezdeni. Remélem, valamilyen nagyon kifinomult és gonosz módon fognak végezni vele” – írta a csatorna kezelője.

(index, ú)

Read More

Post Comment