Search by category:
Egyéb kategória

Wagner-lázadás – Feloldották Oroszországban a korábban bevezetett biztonsági intézkedéseket

Wagner-lázadás – Feloldották Oroszországban a korábban bevezetett biztonsági intézkedéseket

Kulcsár Péter

2023. 06. 25., v – 07:47

Feloldották szombat este a Moszkvától délre lévő Lipeck régióban bevezetett biztonsági intézkedéseket – jelentette be Igor Artamonov, a régió kormányzója.

Artamonov a Telegramon azt is közölte, hogy hamarosan újra megnyitják a térségbe vezető utakat.

A kormányzó korábban „a közrend és a biztonság szavatolása érdekében” arra kérte a régió lakosait, hogy ne hagyják el otthonaikat, és ne menjenek sehova, ha nem feltétlenül szükséges.

Lipeck régió fekszik a legközelebb Moszkvához azok közül, ahonnan a szombat hajnalban lázadást indító Wagner-csoport tevékenységéről beszámoltak helyi tisztségviselők.

Vasárnap reggel feloldották a korábban elrendelt útlezárásokat is az oroszországi főútvonalakon. Ugyanakkor érvényben maradtak a forgalomkorlátozások az M4-es autópályán Moszkva és Tula régióban – írta a hivatal a Telegram üzenetküldő alkalmazáson.

Jevgenyij Prigozsin, a Wagner-csoport vezetője szombaton este jelentette be, hogy visszahívta az orosz főváros felé vonuló zsoldosait annak érdekében, hogy elkerüljék a vérontást. A felfegyverzett orosz zsoldosok 200 kilométerre közelítették meg az orosz fővárost, mielőtt Prigozsin visszavonulásra szólította fel őket.

Read More

Post Comment