Search by category:
Egyéb kategória

Zelenszkij több fegyvert kér országa szövetségeseitől

Zelenszkij több fegyvert kér országa szövetségeseitől

Kulcsár Péter

2023. 06. 25., v – 09:09

„Ma a világ látta, hogy Oroszország vezetői nem irányítanak semmit. Egyáltalán semmit. Csak a teljes káosz” – mondta Volodimir Zelenszkij ukrán elnök szombat éjszakai videóbeszédében a Wagner-lázadásra utalva, és arra kérte Ukrajna szövetségeseit, hogy küldjenek még több fegyvert Kijevbe.

A Wagner-lázadás 23 éve a legnagyobb belső kihívást jelentette Vlagyimir Putyin orosz elnöknek, és globálisan is aggodalmakat okozott.

Minden káosz az ellenséges vonalak mögött nekünk dolgozik

– jelentette ki Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter az Ukrinform ukrán hírügynökség szerint.

Kuleba hozzáfűzte, hogy még korai lenne a történtek Ukrajnával kapcsolatos következményeiről beszélni. Ugyanakkor még szombaton telefonon beszélt amerikai kollégájával, Antony Blinkennel, s ezt követően az amerikai külügyminisztérium közölte, hogy Washington figyelemmel kíséri a fejleményeket, és szorosan együttműködik Kijevvel.

Az ukrán hadsereg szombaton arról számolt be, hogy a Bahmut környéki falvakban nyomult előre, felszabadította a Donyeck közelében fekvő Krasznohorivkát.

Olekszij Danilov, az ukrán Nemzetbiztonsági Tanács vezetője szombaton arról beszélt, hogy az orosz erőket nem vonták vissza a frontvonalról Moszkva felé.

Read More

Post Comment