Search by category:
Egyéb kategória

Az Egyesült Államok szerint az oroszországi események ellenére is Ukrajnára kell figyelni

Az Egyesült Államok szerint az oroszországi események ellenére is Ukrajnára kell figyelni

Mészáros Richárd

2023. 06. 26., h – 09:15

Az amerikai külügyminiszter szerint korai lenne megmondani, hogy az elmúlt napok oroszországi eseményei milyen változásokat hoznak, mindenesetre mutatják a repedéseket az „oroszországi homlokzaton”.

Antony Blinken vasárnap több országos televíziónak adott interjúban fejtette ki, hogy a történtek rendkívüliek, és kérdéseket vetnek fel az orosz agresszió mögötti moszkvai érveket illetően. Hozzátette, maga Jevgenyij Prigozsin fogalmazta meg a kétségeket a háború indokoltságát illetően, egyben megkérdőjelezve Vlagyimir Putyin befolyását, tekintélyét.

Az orosz elnöknek új kérdésekre is választ kell találnia a közeljövőben – mondta Antony Blinken, aki szerint nem érdemes spekulálni a jövőt illetően, a következő napokban és hetekben sok minden kiderül majd. A tényekre kell koncentrálni, és Ukrajnára – fogalmazott a külügyminiszter.

Joe Biden elnök vasárnap az oroszországi eseményekről is egyeztetett telefonon Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel – közölte a Fehér Ház. A tájékoztatásból kiderül, hogy a két államfő elsősorban az ukrán ellentámadásról váltott szót, és az amerikai elnök az Egyesült Államok további szilárd támogatásáról biztosította Ukrajnát, biztonsági, gazdasági és humanitárius segélyek formájában.

Read More

Post Comment