Search by category:
Egyéb kategória

Kürtön megnyitják a szőlőhegy pincéit, ízletes borokat kóstolhatnak a vendégek

Kürtön megnyitják a szőlőhegy pincéit, ízletes borokat kóstolhatnak a vendégek

Száz Ildikó

2023. 06. 26., h – 16:03

Kürt |

Negyedik alkalommal rendezik meg a Kürti Nyitott Pincéket az érsekújvári járásbeli Kürtön július 22-én, ahol több mint két tucat kürti borász válogatott nedűit kóstolhatják meg a vendégek.

Hangulatos környezetben, a kürti szőlőhegy borospincéinek hűvösében válogathatnak a Kürtre látogatók a helyi borosgazdák készítette italokból. A találkozó lehetőséget nyújt a tapasztalatcserére, hangulatos baráti beszélgetésre és új ismeretszerzésre.

Családi programok

Kasnyik Zoltán szervezőtől, a kürti hegyközség vezetőségi tagjától megtudtuk, a helyi cserkészek bevonásával érdekes családi programokat kínálnak, így a gyerekek is jól érzik majd magukat a szőlőhegyen. Öt pincesor található itt 180 pincével, így a cseppet sem megerőltető bortúrára indulók megtapasztalhatják a szőlődomb hangulatát, megismerkednek a helyi szőlőtermesztők és borkészítők mindennapjaival, és megkóstolhatják hagyományos helyi ételeiket. A középhegyi pincesoron két pódiumon autentikus zenés programok teszik még hangulatosabbá a találkozót. Megnyitják az ínyencek udvarát a régió jellegzetes gasztronómiai fogásaival. Tavaly Kasnyik Zoltán szervező arról tájékoztatta lapunkat, hogy a kürti hegyközség vezetősége úgy döntött, nem hagyja elveszni a nevet, a hangulatot és az élményt, ezért arra az elhatározásra jutottak, hogy saját erőből és Kürt község anyagi támogatásával nyitják meg a kürti borospincéket. Idén mertek merészebbet álmodni, jóval több programot kínálnak és a tavalyinál több látogatót is várnak a rendezvényre.

Futóverseny a hegyen

Kürtön annak idején 12 nagy fesztivált valósítottak meg, majd három szerényebb, de ugyancsak hangulatos, családiasabb találkozót szerveztek a közönség számára. Idén Kasnyik Zoltán elmondása szerint alig 4-5 hónap állt a szervezők rendelkezésére, de már nagy erőkkel dolgoznak a fesztivál előkészületein. Minden újdonságról folyamatosan tájékoztatják az érdeklődőket. A jegyek elővételével kapcsolatos tájékoztatást is megtalálják a 4. Kürti Nyitott Pincék közösségi oldalon magyar és szlovák nyelven. Július utolsó előtti szombatján a gyerekprogramok egyike Trilla Manó füttyös műsora lesz 17 órakor. A sportolni vágyók benevezhetnek az aznapi, 14 órakor kezdődő alacsony nehézségi fokozatú Junior Wine Run futóverseny negyedik évfolyamába. A festői szőlőültetvények között zajlik a verseny, az első három helyezett értékes díjakat nyer.

Jegyek már kaphatók!

A zenei programok közül kiemelnénk a fesztivál csaknem állandó közreműködőjét, a remek hangulatot teremtő Anyalai Pepes Jánost és népi zenekarát. Emmer Péter gitárjátékával ajándékozza meg a közönséget. A népszerű Desmod együttes és Robo Šimko esti nagykoncertje is kihagyhatatlan. A programkínálat a kezdés időpontjáig még bővül, újabb érdekességekkel gazdagodik. Jegyet vásárolhatnak elővételben a https://www.wisomm.com/event/GRY7HMBQaF4Wj6dQD elérhetőségen. Elővételben 14 euró, a helyszínen 16 euróba kerül az egésznapos belépőjegy. A jegy tartalmazza a degusztációs poharat, a pohártáskát, a fesztivál térképét, valamint 10 darab degusztációs zsetont, amelynek darabonkénti ára 20 cent. Jegyek a helyszínen a főkapunál vásárolhatók, a kapunyitás délben lesz.

Aki a közösségi oldalon lévő meghívót megosztja ismerősei között, azon szerencsések közé tartozhat, akik két darab páros belépőjegyet nyerhetnek, a sorsolást július 19-én tartják. Az Új Szó a rendezvény médiapartnere.

Read More

Post Comment