Search by category:
Egyéb kategória

Ötletes, kreatív, ízletes. 2 kihagyhatatlan csirkés recept

Ötletes, kreatív, ízletes. 2 kihagyhatatlan csirkés recept

Horváth Bianka

2023. 06. 26., h – 10:29

Gyors megoldás tud lenni a mindennapokra egy csirkehúsból készült finomság

50 perc

Borsóval sült csirke

Hozzávalók (4 személyre): 1 kisebb csirke, 500 ml zöldségleves, 70 g vaj, 2 ek. sima liszt, 350 ml tej, só, őrölt fekete bors, 4 paradicsom, 200 g borsó.

1. A csirkét megmossuk, fazékba tesszük, ráöntjük a húslevest, és puhára főzzük. A húst kivesszük, hagyjuk kihűlni, majd lehúzzuk a bőrét, és kicsontozzuk.

2. A vajból és a lisztből rántást készítünk, hozzáadjuk a tejet, és állandóan kevergetve sűrűre főzzük. Ízlés szerint sóval és borssal ízesítjük.

3. Egy sütőtálat kivajazunk, az aljára tesszük a kicsontozott húst, rászórjuk a borsót, rárakjuk a felszeletelt paradicsomot is, és ráöntjük a tejes mártást.

4. 180 fokra előmelegített sütőben körülbelül 20 perc alatt készre sütjük.

 

75 perc

Csirkés-hajdinás lepény

Hozzávalók (4 személyre): 100 g hajdina, 1 hagyma, 500 g csirkemell, só, 4 gerezd fokhagyma, őrölt kömény, őrölt fekete bors, zöldpetrezselyem, 4 tojás, 1 ek. teljes kiőrlésű liszt, 100 g reszelt sajt, olívaolaj.

1. A hajdinát sós vízben puhára főzzük. Főzés után lecsepegtetjük, és hagyjuk kihűlni. A csirkemellet finomra daráljuk. A hagymát apróra vágjuk, a fokhagymát pedig összezúzzuk.
2. Egy nagy tálban jól összekeverjük a hajdinát, a húst, a hagymát, a fokhagymát, a sót, a köményt, a borsot, az apróra vágott petrezselymet, a tojást és a teljes kiőrlésű lisztet.
3. Nedves kézzel vastagabb palacsintákat készítünk a keverékből. Ezeket egy kivajazott tepsibe tesszük, és 180 fokra előmelegített sütőben sütjük 20 percig. Megszórjuk sajttal, majd 5 perc alatt rápirítjuk.

Read More

Post Comment