Search by category:
Egyéb kategória

Támogatás a táblagépekre

Támogatás a táblagépekre

Mészáros Richárd

2023. 06. 26., h – 19:29

A beruházásokért, régiófejlesztésért és informatizációért felelős szaktárca (MIRRI), a Digitális Koalícióval (DK) együttműködve meghosszabbította a jelentkezési határidőt az új számítógép vagy táblagép vásárlásához nyújtott pénzügyi támogatásokra.

Az országos Digitális diák projekt keretében legfeljebb 152 ezer általános és középiskolás diák részesülhet támogatásban, miközben 90 ezer diák már élt ezzel a lehetőséggel.

A fejenként 350 eurós támogatás négy tanulói csoportot érint: a középiskolák első évfolyamos tanulóit (a 2022/2023-as tanévben), az alacsony jövedelmű és anyagi szükséghelyzetben levő háztartásokból származó, valamint a szociálisan hátrányos helyzetű, sajátos nevelési igényű tanulókat.

A DK elnöke, Mário Lelovský elmondta, a támogatás még nem merült ki teljesen, épp ezért úgy döntöttek, hogy meghosszabbítják a regisztráció határidejét.

A középiskolák első évfolyamának a tanulói augusztus 31- ig, míg a többi jogosult tanulói csoport szeptember 30-ig jelentkezhet. A támogatás igénybevételének az előfeltétele a www.digitalnyziak. sk oldalon található regisztrációs űrlap kitöltése.

(mi, TASR)

Read More

Post Comment