Search by category:
Egyéb kategória

Egy éjszaka alatt több millió dél-koreai fiatalodott meg egy-két évet

Egy éjszaka alatt több millió dél-koreai fiatalodott meg egy-két évet

Horváth Bianka

2023. 06. 28., sze – 11:23

„Egyetlen röpke éjszaka alatt” több millió dél-koreai fiatalodott egy-két évet azzal, hogy Dél-Koreában bevezették a nemzetközileg használt életkori meghatározást

A tavaly decemberben elfogadott és idén júniusban életbe lépett jogszabály szerint Dél-Koreában bevezetik a nemzetközileg használt életkori meghatározást. Az új törvénynek köszönhetően 51 millió dél-koreai lett egy-két évvel fiatalabb. 

A szerdán életbe lépett törvény értelmében a kelet-ázsiai ország „minden igazságügyi és közigazgatási területe” átveszi a nemzetközi korszámítás rendszerét, melyet a világ nagy része alkalmaz, véget vetve ezzel az évek óta tartó vitáknak – olvasható a cnn oldalán.

A nemzetközi számítás szerint az életkor arra vonatkozik, hogy hány éve született az illető, az életkor nullától indul. A dél-koreai rendszer ellenben nem így számolt. Korábban egy dél-koreai az általánosan elfogadott korszámítás alapján már a születése napján egyévesnek számított, és az új év első napján újabb évet adtak az életkorához.

Li Van Kju törvényhozási miniszter szerint az áttérés után várhatóan lényegesen kevesebb lesz majd a koszámítással kapcsolatos jogi ügyek száma.

(cnn)

Read More

Post Comment