Search by category:
Egyéb kategória

Több utca forgalmi rendje változik holnaptól Gútán

Több utca forgalmi rendje változik holnaptól Gútán

Vataščin Péter

2023. 06. 30., p – 17:35

Gúta |

Elsősorban egyirányúsításokról van szó. Valószínűleg még az idei évben felszámolják az egyenrangú kereszteződéseket is.

A gútai önkormányzat által közölt információk szerint összesen három szakaszon vezetik be az egyirányú közlekedést. Az egyik a Béke és a Diófa utca azon szakasza, ami a Nagyszombati utcára csatlakozik. A másik a Templom tér azon útszakasza, ami a templompark mellett a központi buszmegállóig fut, míg a harmadik az Iskola utca azon része, ami a J. Á. Komenský és a Corvin Mátyás Alapiskolák között húzódik. A Mester utca azon szakaszára, ami közel esik a Híd utca kereszteződéséhez, megállni tilos tábla került.

A Gúta TV-nek nyilatkozó Németh Ottó, a városi rendőrség parancsnoka mindehhez hozzátette, a kerékpárosok mindkét menetirányban használhatják majd az adott utcaszakaszokat. Az iskoláknál emellett iskolai övezetet alakítanak ki, ahol legfeljebb 20 km/h sebességgel közlekedhetnek a motoros járművek

Lapunknak Halász Béla (független) polgármester elmondta, a módosításokkal a már elkészült új városi közlekedési tervezethez igazodnak, amellyel a biztonságos közlekedést segítenék elő, valamint a fennakadásoknak vennék elejét. Az egyirányúsítások jelentik az „első kört”. „Azért választottuk a július 1-i életbeléptetést, mivel az iskolaév ekkorra már véget ér, az emberek pedig szeptemberig megtanulhatják az új rendet. Ha ezt június közepén lépjük meg, akkor káosz lett volna” – fűzött hozzá egy további szempontot. A polgármester arról is beszélt, hogy valószínűleg még az idei év során felszámolják a gútai egyenrangú kereszteződéseket, amelyeknél kijelölik a fő- és a mellékirányokat. Összesen több mint 600 táblát kell kihelyezniük, most pedig azt várják, hogy beérkezzenek az ezekre kialakított árajánlatok.

Read More

Post Comment