Search by category:
Egyéb kategória

A Főügyészség is vizsgálja, történt-e mulasztás a hatóságok részéről a Máriatölgyesen történt gyilkossággal összefüggésben

A Főügyészség is vizsgálja, történt-e mulasztás a hatóságok részéről a Máriatölgyesen történt gyilkossággal összefüggésben

Mészáros Richárd

2023. 07. 02., v – 17:14

A Főügyészség is vizsgálatot indított azzal összefüggésben, történt-e mulasztás az állami szervek részéről.

Amint arról korábban beszámoltunk, csütörtökön meggyilkoltak egy 39 éves, kétgyermekes nőt Máriatölgyesen (Dubnica nad Váhom). A feltételezett elkövető 2021 óta zaklatta áldozatát, rendszeresen várta őt a háza előtt és a munkahelyén, és haza akarta kísérni. Hívogatta, SMS-eket és leveleket küldött neki, még a férjével és a családtagjaival is felvette a kapcsolatot.

A zaklatások miatt a 39 éves nő nagyon félt tőle, és büntetőfeljelentést is tett ellene a rendőrségen – emiatt egyszer őrizetbe vették, ám rövid időn belül szabadon engedték. Később bekerült egy pszichiátriai intézetbe, ahol öt hónapig kezelték.

A férfin végül elhatalmasodtak a téveszmés zavarok, és egy bozótvágó késsel a kezében óriási sebeket ejtett a kétgyermekes édesanyán, akire a környékbeliek találtak rá a bokrok között. A nő még életben volt, amikor a mentőket riasztották, kórházba szállítását követően azonban életét vesztette.

A bazini Specializált Büntetőbíróság (ŠTS) szombat este előzetes letartóztatásba helyezte a gyilkossággal gyanúsított Ján M.-t. A férfi előzetes letartóztatásba helyezése Daniel Lipšic különleges ügyész javaslatára történt. Az indoklás szerint fennállt annak esélye, hogy a férfi elmenekülhet, esetleg folytatja a bűncselekmény elkövetését. Hamran István országos rendőrfőkapitány vizsgálatot rendelt el az ügyben azt illetően, történt-e mulasztás a rendőrség részéről.

(TASR)

Read More

Post Comment