Search by category:
Egyéb kategória

Nyáron sok gyerek szenved kerékpáros vagy rolleres balesetet

Nyáron sok gyerek szenved kerékpáros vagy rolleres balesetet

Mészáros Richárd

2023. 07. 18., k – 15:26

Nyáron nagyobb a veszélye annak, hogy trambulinozás, kerékpározás vagy rollerezés közben megsérülhetnek a gyerekek. Pedig az ilyen balesetek elkerülhetők lennének a megfelelő védőfelszerelések helyes használatával – mutatott rá Marcel Brenner, a pozsonyi gyermekkórház sürgősségi osztályának főorvosa.

Brenner elmondta, naponta mintegy 160-200 gyereket látnak el a sürgősségi osztályon. Az esetek fele baleset. „Trambulinon, biciklizés vagy rollerezés közben megsérül gyerekek kerülnek hozzánk nap mint nap törésekkel, néhányuk műtétre, kórházi kezelésre szorul” – magyarázta.

A főorvos emlékeztetett arra, hogy sportolás közben megfelelő védőfelszerelést kell használni. „Rollerezéskor vagy görkorcsolyázáskor például védősisakot kell hordani” – tette hozzá Brenner.

Nyáron a hőség miatt is sokan kerülnek a sürgősségi osztályra, ezért nem szabad megfeledkezni a rendszeres folyadékpótlásról, vízzel kell kínálni a gyerekeket akkor is, ha nem szomjasak. Védeni kell őket a közvetlen napsugárzástól, naptejet, napszemüveget, fejfedőt kell viselniük.

Read More

Post Comment