Search by category:
Egyéb kategória

A rendőrök elfogták a szökésben lévő férfit, akit több mindennel gyanúsítanak

A rendőrök elfogták a szökésben lévő férfit, akit több mindennel gyanúsítanak

Mészáros Richárd

2023. 07. 20., cs – 16:02

A rendőrség csütörtök délelőtt elfogta azt a 44 éves körözött férfit, aki két nappal a letartóztatása után szökött meg a szeredi rendőrségről. Többek között kábítószerrel kapcsolatos bűncselekményekkel gyanúsítják – tájékoztatott Mária Linkešová, a Nagyszombati Kerületi Rendőr-főkapitányság szóvivője.

A férfi Pozsonyban rejtőzködött, és külföldre készült. A menekülés során használt robogót a rendőrök a nagyszombati vasútállomáson találták meg és foglalták le. A rendőrség még kedden, a Szeredhez közeli Semptén (Šintava) tartóztatta le a férfit, akinél több tasak heroinra és más kábítószerekre hasonlító anyagot találtak. Ezeket szakértői vizsgálatra küldték. A férfinak – egyelőre ismeretlen okból – sikerült megszöknie, ezért országos körözést adtak ki ellene – tájékoztatott a szóvivő.

A talált, kristályos anyagokat tartalmazó tasakok kapcsán a rendőrség kábítószer-előállítás, -birtoklás és -kereskedelem miatt indított eljárást. „Menekülés közben egy beindított robogót használt, amelyen 3100 euró értékű felszerelés volt. Ezzel a lopás bűntettét is elkövette. A rendőrség egy másik, vagyoni jellegű ügyben is ellenőrzi a férfit, és mivel büntetett előéletű, továbbra is őrizetben marad” – tette hozzá Linkešová.

A szökés körülményeit a Nagyszombati Kerületi Rendőr-főkapitányság ellenőrző osztálya vizsgálja. „A vizsgálatról egyelőre objektív okokból nem lehet részinformációkat kiadni. De mindenkit biztosíthatunk, hogy a rendőrség vezetőségének is érdeke, hogy az ügyet kivizsgálják, és megtegyék a megfelelő lépéseket, hogy a jövőben ne történhessenek meg ehhez hasonló hibák” – tette hozzá.

Read More

Post Comment