Search by category:
Egyéb kategória

Kollár: Támogatjuk az önkormányzatok kompenzációjának a kifizetését

Kollár: Támogatjuk az önkormányzatok kompenzációjának a kifizetését

Kulcsár Péter

2023. 07. 21., p – 15:06

A Sme rodina támogatja az önkormányzatok 108 millió euró összegű kompenzációjának a kifizetését, amit még Eduard Heger volt kormányfő kormánya ígért meg.

Boris Kollár házelnök és a párt elnöke sajnálja, hogy pénteken nem sikerült megnyitni az ezzel kapcsolatos rendkívüli parlamenti ülést. Elutasította azokat az érveket, melyek szerint a témát egyes pártok a választási kampányukhoz használják fel. Ebben az esetben nem fontos, ki terjeszti elő a javaslatot, hanem hogy mi a javaslat tartalma – mondta a parlamenti ülés megnyitásáról szóló sikertelen szavazás után Kollár.

„Nekem sem tetszik, hogy a Smer terjesztette ezt elő. Jobban örülnék, ha az OĽaNO vagy a Demokraták terjesztette volna elő” – mondta Kollár. Ebben az esetben szerinte a pártoknak nem lenne szabad politikai játszmákat játszani, mert ha az önkormányzatok nem kapják meg a pénzt, akkor azt a polgárok fizetik meg a megemelt adókon és különféle illetékeken keresztül. „Nem azt kell néznünk, hogy ki terjeszti elő, hanem hogy mit terjesztenek elő” – tette hozzá Kollár.

A Sme rodina vezetője emlékeztetett: a parlament egy törvénymódosítással csökkentette az önkormányzatok bevételeit, és a pénzt szociális ügyekre fordította, ami szerinte jó megoldás volt. „A kormány ugyanakkor elkötelezte magát, hogy ezt a kompenzációt megkapják” – emlékeztetett Kollár. Sajnálja, hogy Ódor Lajos kormánya nem tett lépéseket a volt kormány ígéretének a teljesítése érdekében, ugyanakkor tiszteletben tartja, hogy a kormányfő meg akarja várni augusztus 15-ét, hogy átlássa az államháztartás állapotát.

A házelnök kifejtette véleményét a másik rendkívüli ülés kapcsán is, amelyet szintén nem sikerült megnyitni. Ez Ivan Šimko visszahívott belügyminiszter ügyéről szólt volna. Kollár szerint elfogadhatatlan, hogy a rendőrök nyomásgyakorlással és a lemondásukkal való fenyegetőzéssel cseréljék a minisztereket. „Ez nem szerencsés, és bízom benne, hogy nem fog megismétlődni” – tette hozzá Kollár.

Read More

Post Comment