Search by category:
Egyéb kategória

Šipoš: Nem fogunk részt venni Fico „politikai táncában”

Šipoš: Nem fogunk részt venni Fico „politikai táncában”

Kulcsár Péter

2023. 07. 21., p – 14:31

Az OĽaNO és Barátok képviselői klubjának tagjai nem mennek el a pénteki rendkívüli parlamenti ülésre. Michal Šipoš, a parlamenti frakció vezetője azt mondta, a mozgalom nem vesz részt Robert Fico, a Smer elnökének „politikai táncaiban”.

„Az energiaárak emelkedésének kompenzálására szánt összeget elkülönítették az önkormányzatok számára a költségvetésben, Ódor Lajos kormányfő pedig közölte, hogy a probléma augusztus második felében megoldódik. Ráadásul a rendkívüli ülés határozati javaslatának egyáltalán nincs jogi ereje, nem kötelezi a kormányt semmire” – mondta Šipoš. Hozzátette, úgy látja, ez az egész csak a Smer választási kampánya. A rendkívüli ülés összehívásról azt mondta, nyitott kapukat döngetnek, és politikai színháznak nevezte az egészet.

Ami a Smernek a Hamran István országos rendőrfőkapitány menesztésére tett erőfeszítéseit illeti, Šipoš szerint ez még abszurdabb színház, és kísérlet arra, hogy visszatérjenek a „mi embereink” korrupt rendszeréhez, amikor a maffia irányította a rendőrséget. Hozzátette, a mozgalom visszautasítja az ilyen törekvéseket. Šipoš támogatását fejezte ki a rendőrség vezetésének.

A képviselő kijelentette, hogy ha a kormány bármelyik tagjának szüksége lenne egy, a lakosság számára fontos törvény elfogadására, az OĽaNO és Barátok klubjának képviselői készek részt venni egy esetleges rendkívüli ülésen.

Read More

Post Comment