Search by category:
Egyéb kategória

Elefántok, állatsimogató, cirkuszi artisták és vidámpark a Győr melletti Kimba Elefánt Parkban!

Elefántok, állatsimogató, cirkuszi artisták és vidámpark a Győr melletti Kimba Elefánt Parkban!

Zoltán Seres

2023. 08. 08., k – 11:02

Elefántok, állatsimogató, cirkuszi artisták, ugrálóvár és vidámparki elemek – minden együtt a tökéletes családi programhoz a töltéstavai a Kimba Elefánt Parkban!

Győrtől mindössze 10 kilométerre különleges látványosság fogadja vendégeit immár két éve. A Kimba Elefánt Park állatkertként üzemel, de mégis sokkal több annál: küldetése, hogy otthont adjon a cirkuszban már nem dolgozó állatoknak; az itt dolgozók nemcsak ellátják a négylábú lakókat, de naponta bemutatókat tartanak, hogy az állatok mentális és fizikai frissességüket is megőrizzék.

Mindennap elefánt-, és fókabemutató várja az ide érkezőket, és naponta kétszer látványos artistaműsort is meg lehet csodálni. És ha ez mind nem lenne elég, a gyermekek örömére, vidámparki játékok, körhinták, ugrálóvárak színesítik az itt töltött napot, így a Park egyedülálló szórakozást nyújt a gyerekes családoknak.

2021. június 15-én a Győr-Moson-Sopron megyei Töltéstaván megnyitotta kapuit Magyarországon a Kimba Elefánt Park. A park tulajdonosa és alapítója a Casselly-cirkuszdinasztia, akik befejezték az európai turnézást, és Magyarországon megalapították ezt az állatkertet, ahol a „nyugdíjazott” cirkuszi állatokat méltó körülmények között mutathatják be a nagyközönségnek. 

A Kimba Elefánt Park szakmai partnere a Magyar Természettudományi Múzeum, a két intézmény szakmai együttműködésének célja, hogy modern, XXI. századi állatkert üzemelhessen Töltéstaván, ahol az állatok és a látogatók egyaránt jól érezhetik magukat.

A Kimba Elefánt Park alapterülete 12 hektár, ennek egy része még beépítetlen, így elhelyezési gondok nem nehezítik az állatkert működését. A legnagyobb látványosságnak kétséget kizáróan az erdei elefántok számítanak. Az elefántok több kifutót is használhatnak, ezen kívül egy tavacska is rendelkezésükre áll, ahol kedvükre pancsolhatnak a hatalmas állatok. Az elefántok roppant intelligens lények, fogságban tartva nehéz számukra ideális körülményeket biztosítani, hajlamosak ugyanis elunni magukat. A Park népszerű programja az elefánttréning, mely naponta kétszer kerül megrendezésre, ennek része az állatok fürdetése is. Ez az elefántok számára is hasznos elfoglaltság, az egykori cirkuszi állatok ugyanis a megváltozott állatkerti körülmények között is igénylik a mindennapos törődést, közös játékot.

Programjaink:

Fókashow, Állatsimogató, Láma-land, Cirkuszi show, Vidámparki elemek

A Park központi eleme egy hangulatos kávézó, melynek teraszára kiülve figyelhetjük a környező kifutókban bemutatott állatok mindennapi életét.

Látogatás tervezésekor az aktuális információkért mindenképpen érdemes felkeresni az állatkert honlapját: www.kimbapark.com illetve Facebook profilját. 

Read More

Post Comment