Search by category:
Egyéb kategória

Az ukrán elnök szerint az orosz erők szándékosan támadtak mentőalakulatokat Pokrovszknál

Az ukrán elnök szerint az orosz erők szándékosan támadtak mentőalakulatokat Pokrovszknál

Balaskó Réka

2023. 08. 09., sze – 08:49

Az ukrán elnök kedd este azzal vádolta az orosz erőket, hogy a kelet-ukrajnai pokrovszki rakétatámadás során szándékosan civileket, mégpedig az első rakéta becsapódása után kiérkező mentőalakulatok tagjait vették célba.

Volodimir Zelenszkij a Telegramon hangsúlyozta: az orosz fél célja az volt, hogy minél nagyobb károkat és fájdalmat okozzon. A Donyeck megyei várost hétfő este érte támadás. Az Iszkander típusú ballisztikus rakéták, amelyek 40 perccel követték egymást, kilenc- és ötemeletes épületeket, lakóházakat, egy szállodát, vendéglátóhelyeket, üzleteket és közigazgatási épületeket rongáltak meg. A második rakéta a katasztrófavédelem és a mentőegységek kiérkezése után csapódott be.

A támadásban kilencen meghaltak és 82-en megsebesültek. Az elnök egyúttal bejelentette, hogy az idei Krími Platform elnevezésű csúcsot augusztus 23-án rendezik. A kezdeményezést 2021-ben indította az ukrán külügyminisztérium válaszul a Krím félsziget Oroszország általi annexiójára és más biztonsági kihívásokra. A fórumot – melynek tavaly, virtuális formában Zágráb adott otthont – több mint 40 ország támogatja, illetve a NATO, az Európai Unió és a G7-es országcsoport is.

Read More

Post Comment