Search by category:
Egyéb kategória

A legtöbben Hollandiából érkeznek az idei Sziget fesztiválra

A legtöbben Hollandiából érkeznek az idei Sziget fesztiválra

Horváth Bianka

2023. 08. 10., cs – 09:02

Az idei Sziget fesztiválra Hollandiából érkeznek a legtöbben, mögöttük a britek és az írek következnek, miközben a külföldi és a hazai látogatók aránya mintegy fele-fele – olvasható az MTI oldalán. 

Kádár Tamás a csütörtökön kezdődő és augusztus 15-ig tartó, idén 30 éves Sziget sajtóbejárásán beszámolt arról, hogy az elővételes jegy- és bérleteladások alapján a péntek lesz a legerősebb (aznap a fő fellépő az Imagine Dragons lesz), de akár teltházas lehet a keddi zárónap is Billie Eilish-sal, valamint a szombat David Guettával.

A külföldről érkező látogatók között látványosan előretört a 18 ezer kilométerre fekvő Új-Zéland és Ausztrália

– emelte ki Kádár Tamás. A Szigeten idén több mint ötven programhelyszín lesz, 62 ország művészei lépnek fel különböző műfajokban és csaknem kétszáz magyar résztvevő lesz. Kádár Tamás hangsúlyozta: az elmúlt három év turbulenciája, a koronavírus-járvány és az azt követő tavalyi újrakezdés után idén ismét fejlődési pályára állnak,

a fesztivál újra a régi fényében jelentkezik, számos kényelmi újítás és szépészeti beavatkozás teszi még vonzóbbá a Szigetet.

A rendezvényt első alkalommal harminc évvel ezelőtt szervezték meg: 1993. augusztus 19-én lépett be az első Sziget-látogató az akkor még Diáksziget néven indult rendezvényre, amelyre akkor 43 ezren voltak kíváncsiak. Azóta eltelt harminc év, a Szigetre ma már a világ több mint száz országából érkeznek évente Budapestre.

A 76 hektáron elterülő fesztivál idén három hét alatt épült fel. A napi maximális befogadóképesség 90 ezer ember a fesztiválon dolgozókkal és a látogatókkal együtt, ezzel a Sziget az ország tizedik legnagyobb városává válik erre a hat napra.

Augusztus 10. és 15. között számos világsztár lép fel a Szigeten. Billie Eilish először ad koncertet Magyarországon, mellette eljön többek között a Florence + The Machine, az Imagine Dragons, David Guetta, a Mumford & Sons, Lorde és Macklemore is. Nem headliner fellépő, de világsztár lesz a nagyszínpadon például Sam Fender, a Foals, Yungblud, Arlo Parks és Caroline Polachek; a kiemelt színpadon délutánonként magyar előadók is lesznek, különleges műsorral jelentkezik a Halott Pénz, a Carson Coma és Dzsúdló. A második legnagyobb zenei helyszínen, a több mint tízezer fő befogadására alkalmas FreeDome sátorban mások mellett Bonobo, Loyle Carner, Youngr, a Moderat, SG Lewis és a Viagra Boys zenél. A Party Arénában naponta különböző partybrandek mutatkoznak be, az underground elektronikus zenének otthont adó Colosseumban Jeff Mills, Sven Väth és Dixon is színpadra lép. 

(mti)

Read More

Post Comment