Search by category:
Egyéb kategória

Kollár: Ha segíteni akarnék a Smernek, ugyanezt tenném

Kollár: Ha segíteni akarnék a Smernek, ugyanezt tenném

Mészáros Richárd

2023. 08. 11., p – 16:42

Ha magasabb százalékokhoz akarnám segíteni a Smert, nem tenném másképp – jelentette ki Boris Kollár (Sme rodina), a parlament elnöke a volt rendőrfőkapitány, a Smer jelölte, Tibor Gašpar pénteki őrizetbe vétele kapcsán. Hozzátette, hogy az ügyről csak a sajtóból vannak információi.

„Nem fogok nyilatkozni a rendőrség munkájáról. Ha a bizonyítékok megállnak, az érintetteknek vállalniuk kell a felelősséget. Ha nem, akkor ez egy újabb fiaskó, blamázs, és szégyen a rendőrségre nézve” – mondta a parlament elnöke.

Kollár nem akarja, hogy egy szervezett csoport helyébe, amely államilag eldöntötte, hogy kinek van joga az igazsághoz, egy újabb csoport lépjen, amely ugyanezt csinálja. „Azt látom, hogy Szlovákiában nem tartanak be minden szabályt, és nem minden eljárás törvényes” – jelentette ki.

Ivan Šimko belügyminiszter visszahívását hibának tartja. Olyan szakembernek nevezte a volt minisztert, aki betartatta volna a törvényeket és felügyelte volna az eljárásokat. Megismételte, hogy nem tud elképzelni egy koalíciót a Smerrel, és ennek nincs köze ahhoz, hogy a párt jelöltjére bilincsben kerül-e vagy sem.

Tibor Gašpar volt rendőrfőkapitányt őrizetbe vették és korrupciós bűncselekmények gyanújával indult ellene büntetőeljárás.

Read More

Post Comment