Search by category:
Egyéb kategória

Rózsahegyen sem győzött a DAC

Rózsahegyen sem győzött a DAC

Lencsés Zoltán

2023. 08. 12., szo – 19:56

Idei második idegenbeli bajnokiján is döntetlenezett a DAC labdarúgócsapata, a Niké Liga 3. fordulójában a sárga-kékek 1:1-es döntetlent értek el Rózsahegyen.

Immár a Fehérvárhoz igazolt Kalmár Zsolt nélkül utazott el a DAC Rózsahegyre. A sárga-kékeket a liptóiak otthonában ismét Miroslav Káčer vezette ki csapatkapitányként a pályára, Adrián Guľa vezetőedző pedig nem okozott sok meglepetést a kezdőcsapattal. A múlt heti felálláshoz képest Gavrics kikerült, helyette Christián Herc bizonyíthatott kezdőként, a DAC-hoz való visszatérése után először.

Az első félidő taktikai csatát hozott. A DAC többet birtokolta a labdát, de csak nagyon ritkán tudott helyzetet kidolgozni. Ez igaz volt a hazaiakra is, akik elsősorban ellentámadásokra rendezkedtek be. Negyed óra után már cserére kényszerültek a csallóköziek, Brunettit egy sérülés miatt le kellett vinni, helyére Csinger Márk érkezett, aki három forduló alatt immár másodszor bizonyíthatott beugróként.

A DAC-nál ugyan többet volt a labda, de a sárga-kékek mindössze Krstovic révén veszélyeztettek, míg a liptóiak a félidő utolsó percében kerültek először ziccerbe, és az rögtön gólt eredményezett: egy visszagurított labdára Domonkos Kristóf csapott le, és helyezett, lapos lövése tizenegy méterről utat talált a hálóba – 0:1. A dunaszerdahelyi nevelésű középpályás az idei szezonban harmadik bajnokiján már a harmadik gólját szerezte.

A második játékrész még annyira sem volt látványos, mint az első. A játék képe sokban hasonlított a DAC szezonnyitó, nagymihályi mérkőzéséhez – az ellenfél ezúttal sem jelentett veszélyt a dunaszerdahelyi kapura, a sárga-kékek pedig keresték a rést, sokszor túl lassan, ötlettelenül járatva a labdát. A játék valamelyest a 70. perc környékén gyorsult fel, és a DAC egyenlíteni tudott: Andzouana beadásából Trusa fejelt a hálóba – 1:1.

Nem sokkal később már vezethetett volna a dunaszerdahelyi csapat, a ziccerben lévő Trusa fejelt kapura – pontatlanul. A mögötte leselkedő Krstovic ugyanúgy ziccerben volt, talán ő pontosabban bólintott volna…

Az utolsó tíz percben már egyértelmű volt, hogy a rózsahegyiek elégedettek az egy ponttal, így az eredmény megtartására törekedtek. A 91. percben Gavrics hibája után ugyanakkor a győzelmet is kicsikarhatták volna, Tučný beadását Csingernek kellett kivágnia a gólvonal elől, majd Maslo lövését Popovics ütötte bravúrral szögletre.

A DAC a mérkőzés végén nem tudott rápakolni a tempóra még egy lapáttal, sőt, mintha a liptóiak akarták volna jobban a győzelmet. Guľa edző védencei így második idegenbeli találkozójukról is csak egy ponttal térnek haza.

Legközelebb Aranyosmarótra látogat a DAC.

Read More

Post Comment