Search by category:
Egyéb kategória

Michal Palkovič egészségügyi miniszter személyesen mutatta be az új érsekújvári kórházigazgatót

Michal Palkovič egészségügyi miniszter személyesen mutatta be az új érsekújvári kórházigazgatót

Mészáros Richárd

2023. 08. 14., h – 11:13

Érsekújvár |

Rögtönzött hétfő reggeli sajtótájékoztatót tartott Michal Palkovič egészségügyi miniszter az Érsekújvári Oktató Kórház és Rendelőintézet igazgatóságán, amelyen bemutatta Zuzana Lukáčovát, az új kórházigazgatót.

Karol Hajnovičot az Érsekújvári Oktató Kórház és Rendelőintézet 2021. július 1-jén kinevezett igazgatóját pénteken váratlanul leváltották, az egészségügyi minisztérium honlapján sem indokolták meg ezt a döntést. Az új igazgatónőt augusztus 12-i hatállyal nevezték ki a felelősségteljes posztra. Zuzana Lukáčovának menedzseri tapasztalatai vannak az egészségügy terén, állami közigazgatási, biztosítási és igazságügyi szférában egyaránt dolgozott. „A leváltás oka a kórház kedvezőtlen gazdasági eredményeiben rejlik, természetesen nem könnyű olyan menedzsereket találni, akik rövid időre készségesen vállalják a kórház stabilizálását. Számunkra biztosíték, hogy az új igazgatónő kitart ebben a funkcióban. Az igazgatónő tisztában van a regionális viszonyokkal, komplex ismeretei vannak az egészségügy terén” – hangsúlyozta Michal Palkovič.

„Köszönöm az egészségügyi miniszter bizalmát, ami a szakmai életemet illeti, az egészségügy terén is betöltöttem menedzseri pozíciót. Célom a kórház gazdasági és személyzeti stabilizálása, javítani a munkahelyi kapcsolatokat, mert a munkahelyi kedvező légkör előfeltétele a minőségi orvosi munkának és a páciensek elégedettségének. Meg kell előbb ismerkednem a helyzettel, ezt követően nyújtok a tervezett lépésekről bővebb tájékoztatást”

– hangsúlyozta Zuzana Lukáčová. Az újságírók kérdésére az új igazgatónő elmondta, egyelőre még nem szeretne beszélni az egészségügyi nővérek számának a stabilizálásáról, de később mindenképpen tájékoztatást nyújt. Michal Palkovič hozzátette, erről a témáról épp a sajtótájékoztató előtt beszéltek az igazgatónővel. 2030-ra nem csak több száz, de több ezer egészségügyi nővér hiányzik majd a kórházakból. Egy hosszú távú koncepció keretében tervezik a probléma orvoslását. Az egészségügyi miniszter elmondása szerint minden egyes országnak komoly

gondja van a nővérhiánnyal. Az Egyesült Királyságban épp a keleti blokkból alkalmaznak egészségügyi nővéreket. Lapunk kérdésére Zuzana Lukáčová elmondta, az Egészségügyi Felügyeleti Hivatal igazgatójaként volt alkalma megismerkedni a helyi viszonyokkal, az egyes osztályok működésével, mert időnként helyben folyt a vizsgálat. Tisztában van az Érsekújvári Oktató Kórházban és Rendelőintézetben nyújtott egészségügyi szolgáltatásokkal, illetve azzal, melyek a megoldásra váró problémák. Az új fél éves időszakra bízták meg az érsekújvári egészségügyi központ irányításával, később versenypályázatot írnak ki erre a posztra. Michal Palkovič elmondta, számára sem túl örvendetes a helyzet, sokkal nagyobb örömmel érkezne az érsekújvári kórházba, hogy új korszerű részlegeket adjon át. Az egészségügyi minisztérium több mint 2,2 milliárdos adósságot görget maga előtt, ezért kénytelen ilyen döntéseket hozni, és emiatt gyakoribbak az igazgatócserék. Lapunk kérdésére még az igazgatónő elmondta, amint részletesebben megismerkedik az érsekújvári helyzettel, újabb sajtótájékoztatót tart, amelyen átfogóbb képet nyerhetünk az elképzeléseiről.

Read More

Post Comment