Search by category:
Egyéb kategória

PS: Nem létezik semmilyen bizonyíték az ellenzék elleni összeesküvés-elméletekre

PS: Nem létezik semmilyen bizonyíték az ellenzék elleni összeesküvés-elméletekre

Kulcsár Péter

2023. 08. 17., cs – 13:36

Nincs semmilyen bizonyíték, ami alátámasztaná Robert Fico Smer-elnök paranoiás elméleteit az ellenzék elleni összeesküvésről – jelentette ki Michal Šimečka, a Progresívne Slovensko (PS) elnöke.

„Ellenkezőleg, egyre több a bizonyíték és a bírósági döntés arról, hogy a kormányzása alatt az országot felzabáló korrupciós gépezet működött. Emellett rendkívül veszélyesek Fico kijelentései az államcsínyről és a rendőrpuccsról” – jelentette ki Šimečka. Hozzátette, Fico azt állítja, az egész azt szolgálja, hogy a PS nyerje a választást, ezzel pedig azt árulja el, hogy igazából mitől fél.

Fico szerint rendőrpuccs zajlik Szlovákiában, és hatalomátvétel a biztonsági szerveknél, ezért pártja rendkívüli parlamenti ülés összehívását kezdeményezi.

A NAKA csütörtökön reggel legalább két személyt őrizetbe vett, feltehetően a belső ellenőrzés Oblúk nyomozócsoportjának két volt tagjáról van szó. Sajtóértesülések szerint Michal Aláč, a Szlovák Információs Szolgálat (SIS) jelenlegi, valamint Vladimír Pčolinský, az SIS volt igazgatójának házában, továbbá az SIS székházában és a Nemzetbiztonsági Hivatal (NBÚ) épületében is rendőrök jártak.

Read More

Post Comment