Search by category:
Egyéb kategória

Három embert megölt, mégis szabadlábon van – Hol tart a kassai epilepsziás sofőr ügye?

Három embert megölt, mégis szabadlábon van – Hol tart a kassai epilepsziás sofőr ügye?

Csóka Zsófi

2023. 08. 19., szo – 12:03

Kassa |

Idén februárban egy kassai sofőr vezetés közben epilepsziás rohamot kapott, melynek következtében három ember vesztette életét. Az ügy azonban még mindig nem zárult le, a vádlott szabadlábon van.

Az epilepsziás rohamot mint indokot azonban többen csak védekezésnek gondolják, hogy az érintett büntetése enyhébb legyen.

„Munkába természetesen korlátozott üzemmódban jár” –  mondta Sergej Romža, a vádlott ügyvédje a Plus Jeden Deňnek hozzátéve, továbbra is várják a szakértői véleményeket az üggyel kapcsolatban.

„Közel két hónapba telt, mire az autó adatmezőjéből előállították a releváns adatokat, mint amilyen a sebesség mértéke, a biztonsági rendszer aktiválódása, a vezetési dinamika és hasonlók. Végül külföldi technikusok oldották meg ezt a problémát. A szakértő jelenleg is intenzíven dolgozik a jelentés összeállításán” – magyarázta Romža. Az ügy megoldásához az érintett okosórájának adatai is fontos információt nyújthatnak.

Végül hozzátette, hogy ügyfele ismét megpróbálta felvenni a kapcsolatot az elhunytak hozzátartozóival. Elmondása szerint egyesek megértették és elfogadták a bocsánatkérést, mások azonban elutasították.

Read More

Post Comment