Search by category:
Egyéb kategória

Nem nyitották meg a parlament rendkívüli ülését

Nem nyitották meg a parlament rendkívüli ülését

Bugár Anna

2023. 08. 21., h – 11:23

Pozsony |

Nem volt határozatképes a parlament, második próbálkozásra sem sikerült megnyitni a Smer által kezdeményezett rendkívüli parlamenti ülést. Az ülést kedd reggelre halasztották.

A Smer egy olyan határozatot elfogadását szorgalmazza, amely kijelenti, hogy az ország „mélyülő alkotmányos és biztonsági válságban” van. Robert Fico és társai szerint ezt igazolja a Szlovák Információs Szolgálat (SIS), a Nemzetbiztonsági Hivatal (NBÚ), a belügyminisztérium belső ellenőrzési ügyosztálya, az ügyészség és további szervek képviselői ellen indított eljárás. A párt képviselői felszólították Zuzana Čaputová államfőt, tájékoztassa a parlamentet arról, mit tesz a helyzet kezelése érdekékben. Ódor Lajostól, a hivatalnokkormány ügyvivő miniszterelnökétől, aki jelenleg a belügyminisztériumot is vezeti, pedig azt követelik, hogy menessze Hamran István országos rendőrfőkapitányt.

A hétfői rendkívüli ülésen 68-an jelentkezte be, az ülés megnyitásához azonban legalább 75 képviselőre van szükség. Az ülést kedd reggelre, 9:00 órára halasztották.

Read More

Post Comment