Search by category:
Egyéb kategória

Illegális érdekházasságokat leplezett le a rendőrség

Illegális érdekházasságokat leplezett le a rendőrség

Kulcsár Péter

2023. 08. 22., k – 13:13

Az idegenrendészeti hivatal munkatársai a „Peržan“ nevű akció során tartóztattak le több olyan személyt, akik részt vettek az érdekházasságokban és azok szervezésében.

A razzia keretében Szlovákiából és Törökországból származó elkövetői csoportot fedeztek fel az országban. Ezek a személyek a schengeni térség területén embercsempészés bűncselekményét követték el azáltal, hogy török állampolgároknak szlovák állampolgárokkal kötött házasságokat szerveztek.

A házasságkötések célja az volt, hogy a török állampolgárok állandó tartózkodási jogot szerezzenek az Európai Unió területén.

Az eddig lefolytatott vizsgálatok során összesen hét ilyen házasságot tártak fel, amelyek közül ötre Szlovákiában, kettőre pedig Törökországban került sor.

A házasságokat egy eredetileg Törökországból származó elkövető bonyolította le, aki 10 000 euró pénzjutalmat kapott a szervezésért, míg a többi vádlottak 500 és 3 000 euró közötti összeget tehettek zsebre.

A nyomozás még nem zárult le, ezért nem kizárt, hogy újabb bizonyítékok beszerzése után további gyanúsítottak ellen is vádat emelnek.

(rendőrség)

Read More

Post Comment