Search by category:
Egyéb kategória

A Magyar Fórum körüli pártok bemutatták prioritásaikat a szociálpolitika terén

A Magyar Fórum körüli pártok bemutatták prioritásaikat a szociálpolitika terén

Kulcsár Péter

2023. 08. 29., k – 09:05

A fiatal családok lakbér-szabályozásának támogatása, családtámogatás és gyermekvédelem, a szociális szolgáltatásokhoz a rászorultsági foknak megfelelő utalványok, átlátható és kiszámítható nyugdíj az első nyugdíjpillérből, nagyobb rugalmasság a második pillérből való megtakarított pénzeszközök felvételében, fordított jelzáloghitelek az idősek számára, a munkavállalás vonzóbbá tétele az állástalanok és a munkaadók számára a juttatások megerősítésével, illetve a bérek alkotják a fő prioritásait a 7-es számú közös jelöltlista (Hetes) pártjainak, amelyen a Magyar Fórum, az Občianski demokrati Slovenska, a Za regióny, a Rómska koalícia és a Demokratická strana szerepel.

A TASR-t Pavel Macko képviselőjelölt arról is tájékoztatta, hogy a közös jelöltlista tagjai a teljes szociális segélyezési rendszer korszerűsítése és digitalizálása mellett több újítást is be akarnak vezetni, amilyen például a rendszerszintű lakhatási támogatás, a bérlakások építésére szánt pénzösszegek növelése az önkormányzatok számára, az évente frissített „nyugdíjterv” stb. Nagy hangsúlyt helyeznek a fiatal, gyermekes családok támogatására.

A kérdésekre adott válaszaikban a közös jelöltlista vezetői egyértelműen állást foglaltak a leendő kormánykoalícióval kapcsolatos találgatások kapcsán, amelyek arról szólnak, hogy Andrej Danko (SNS) szerint Fico átadná a kormányfői széket Peter Pellegrininek (Hlas). A Hetes jelöltlista szerint az egész a szélsőséges ellenzék és a Smer kísérlete arra, hogy átverjék a választókat, és hogy mindenáron hatalomhoz jussanak, miközben meg akarják úszni a felelősségvállalást az ország állapotáért.

„Ezek mind csak játszmák, hogy elkendőzzék a valódi szándékukat, ami a törvénytelenségek kivizsgálásának megakadályozása, a tisztességes rendőrök és tisztviselők elleni megtorlás, valamint egyfajta tekintélyelvű kormányzat létrehozása. Minket nem érdekelnek az egyezségeik. A mi kötelességünk, hogy világos alternatívát nyújtsunk egy demokratikus és működő jogállam számára, amely az EU és a NATO szilárd részét alkotja a választások után” – hangsúlyozta Macko.

Simon Zsolt listavezetőként elutasította Fico spekulációit a NAKA Agrárkifizető Ügynökségnél (PPA) tartott akciójáról. „Az, ami ma itt van, az Robert Fico kormányainak a 12 éves eredménye, amelyekben Peter Pellegrini és Andrej Danko is kivette a részét. A legnagyobb kárt a szlovák vidéknek a Marhapásztor-ügy okozta, amelyben Andrej Danko emberei és Robert Fico bödörékkel szó szerint privatizálta a PPA-t, és elszegényítette a parasztokat” – tette hozzá Simon.

Read More

Post Comment