Search by category:
Egyéb kategória

Utazzunk kedvező áron a főszezon után

Utazzunk kedvező áron a főszezon után

szabolaci

2023. 08. 30., sze – 10:24

 

Ahogy tavaly, úgy idén is rendkívül drága volt a főszezon, az árcsökkenés csak a szeptembertől kezdődő utazásoknál indul el. Eltűntek a korábbi 10-20 eurós retúrjegyek, most már annak is örülhetünk, ha 50–100 euró közötti sávban találunk opciót egy oda-vissza útra. Szeptembertől talán már elindul egyfajta konszolidáció, így ha nem is a korábbi árszinten, de kedvezőbb áron utazhatunk. Jó hír azonban, hogy szeptemberben egyre több a last minute utazási ajánlat a tengerparti nyaralások piacán, így azok közül is érdemes válogatni. Megnéztük, hova mennyiért utazhatunk, lássuk a részleteket!

(Egyéni) szervezés
Még mielőtt a konkrét árakat nézzük meg, előbb ejtsünk pár szót arról, hogy hogyan érdemes megszervezni egy ilyen utazást. Ha a szomszédos országba utazunk, akkor értelemszerűen az egyéni szervezés a legjobb megoldás, hiszen elég lefoglalni a szállást, tömegközlekedésre, autóba ülni, és irány a helyszín. Ha már a szállásnál tartunk: a legjobb, ha azt is közvetlenül a szálloda honlapján keresztül foglaljuk le, mivel a legtöbbször olcsóbb, mint más, közvetítő helyen, és gyakran extra kedvezmény vagy egyéb szolgáltatás is jár azoknak, akik a honlapon foglalnak. Némely szállodánál árgarancia is van, azaz ha máshol olcsóbban látjuk ugyanazt, akkor megadják az alacsonyabb árat, sőt, akár még kedvezményt is.
A repülős utazásoknál pedig – főleg Európán belül, és ha legalább picit beszéljük az angol nyelvet – szintén érdemes egyénileg szervezni, foglalni jegyet, szállást és esetleg a helyi programokat. Ha pedig tengerparti nyaralásról van szó, akkor azt megoldhatjuk önállóan, de akár utazási irodával is. Ebben az esetben inkább az a kérdés, melyik országba utaznánk. Törökország, Egyiptom és Tunézia irodával ajánlott, a többi megoldható egyénileg is, de foglalás előtt érdemes megnézni és összehasonlítani az árakat, mivel előfordulhat az a paradoxon is, hogy ha saját magunk szervezzük az utazást, akkor drágább, mintha ugyanoda irodával utaznánk. Ennek az az oka, hogy az irodák mindig nagyobb mennyiségű szobát foglalnak le egy-egy desztinációban, hotelben, ezért olcsóbban kapják. A hotelek, amelyek pedig elsősorban csoportosan érkező  utasokat szállásolnak el, nem mindig adnak jó vagy akár elfogadható árat az egyéni utasoknak.

Repülős utazások
Ha megnézzük a repülőjegyes táblázatot, jól látható, hogy a korábbihoz képest nőttek ugyan az árak, ám még így is nagyon sok olyan célállomás van, ahova száz euró alatti áron juthatunk el az őszi-téli szezonban. Fontos megjegyezni, hogy a táblázatban található árak oda-vissza útra érvényesek, de a legtöbb esetben nem tartalmaznak feladható csomagot (főleg a fapadosoknál, ezért extrán kell fizetni), és fedélzeti ellátást sem – néhány kivétel van, sőt, olyan is van, amely nemcsak étkezést kínál az alapárban, de 2×23 kg-nyi feladható csomagot is.
A konkrét ajánlatokat nézve néhányat kiemelnénk, ami kifejezetten kedvező ár/érték arány, amin érdemes elgondolkozni, de természetesen a táblázatban szereplő célállomások mindegyike érdekes lehet egy hosszabb-rövidebb kirándulásra. Amit kifejezetten ajánlunk – a klasszikus Róma, London, Párizs, Barcelona körön túl –, az Athén, amely szabadtéri múzeum is egyben, olyan hangulatos, Reykjavík a maga mesebeli tájaival, különlegességeivel, gejzírekkel, vulkánokkal, fürdőkkel teszi izgalmassá az utazást, és Lisszabon, a portugál főváros izgalmas hangulatával várja a turistákat. A tengerparti célállomások közül érdekes lehet Aqaba, Sharm El Sheik, Tenerife (bár ennek az ára nagyon durván felment, most 242 euró oda-vissza), Malaga, Ibiza, Mallorca és az olasz, görög tengerpartok. A távolabbi, egzotikus célállomások közül pedig Mexikó, az USA és Thaiföld lehet jó választás, de akár Miami, Las Vegas és Zanzibár is.

Tengerparti nyaralások
Ha utazási irodával mennénk, tengerpartra, érdemes átnézni az aktuális last minute ajánlatot. Általánosságban elmondható, hogy 500–650 euró közötti áron már nagyon nagy a kínálat, ebben a sávban már nemcsak olcsó, de minőségi nyaralásokat is találunk (a táblázatban csak azok az ajánlatok szerepelnek, ahol a szállás legalább 4 csillagos, és az utasok értékelése alapján legalább 4 pontot kapott az elérhető 5-ből). A legolcsóbb egy tunéziai ajánlat, az ötcsillagos kategóriában törökországi utazást kínálnak (mindkettő all inclusive ellátással), ha pedig 5 csillagos, és ultra all inclusive nyaralást keresünk, szintén egy török hotel lesz a nyerő, 565 euróért.
 

 

 

 

Read More

Post Comment