Search by category:
Egyéb kategória

Több százezer eurós kárt okozott a szélvihar Bellegszencsén

Több százezer eurós kárt okozott a szélvihar Bellegszencsén

Mészáros Richárd

2023. 08. 31., cs – 19:33

Több százezer eurós kárt okozott a szélvihar, amely augusztus 29-én végigsöpört az érsekújvári járásbeli Bellegszencsén (Podhájska). Mint arról az egyik kereskedelmi biztosítótársaság tájékoztatott, a helyi és környékbeli lakosoktól még most is érkeznek kárbejelentések.

 A meteorológusok szerint a térséget egy ún. légzuhatag sújtotta (downburst), amely a levegő erős leáramlásából vagy egy viharrendszerből jön létre. A széllökések sebessége a 150 km/órát is elérhette. A vihar károkat okozott a magántulajdonban és az autókban, károsította a házak és garázsok tetőzetét, a kerítéseket, a heves eső pedig raktárakat és pincéket árasztott el. A parabolaantennák és az erkélyek tetőzete is károsodott. „Bellegszencsén és környékén 125 bejelentett káresetet regisztráltunk csaknem fél millió euró értékben” – közölte az Uniqa biztosító.

„Gépjárművek károsodásával kapcsolatos bejelentéseket is nyilvántartunk. A károkat letört ágak és kidőlt fák okozták, amelyek az autókra estek” – tette hozzá a biztosító.

Read More

Post Comment