Search by category:
Egyéb kategória

VIDEÓ: Mégsem volt üres a 200 éves időkapszula

VIDEÓ: Mégsem volt üres a 200 éves időkapszula

Csóka Zsófi

2023. 08. 31., cs – 16:09

A katonai akadémia tagjai mégis találtak benne valamit.

Ahogy tegnap beszámoltunk róla, az amerikai West Point katonai akadémián egy ünnepség keretein belül nyitottak fel egy 200 éves időkapszulát, melyet Tadeusz Kościuszko lengyel-amerikai tábornok bronzszobrának talpazatában találtak.

Elsőre úgy tűnt, hogy az 1820-as évekből származó ólomdobozban semmit sem találtak, az akadémia tagjai azonban nem hagyták ennyiben hagyni a dolgot, így tovább vizsgálták a dobozt és találtak is benne valamit – számol be az esetről a BBC.

Az akadémia régésze, Paul Hudson gondosan átkutatta a dobozt, melyben végül egy érmet és hat érmét talált. Az érem a New York-i Erie-csatorna 1825-ös elkészültének állít emléket, az érméket pedig 1795 és 1828 között verték – értékük csupán egy cent és egy dollár közötti.

𝐀𝐫𝐭𝐢𝐟𝐚𝐜𝐭𝐬 𝐃𝐢𝐬𝐜𝐨𝐯𝐞𝐫𝐞𝐝 𝐢𝐧 𝟏𝟖𝟐𝟖 𝐓𝐢𝐦𝐞 𝐂𝐚𝐩𝐬𝐮𝐥𝐞! Opened by U.S. Military Academy’s archaeologist, historic treasures emerge from the Time Capsule–6 silver coins and a commemorative medal unveil history. Read More: https://t.co/nwLUtJUwkW@USArmy pic.twitter.com/G7aqF5pO06— U.S. Military Academy at West Point (@WestPoint_USMA) August 30, 2023

(24.hu, cszs)

Read More

Post Comment