Search by category:
Egyéb kategória

Hogyan spóroljunk a villanyszámlán?

Hogyan spóroljunk a villanyszámlán?

Kulcsár Péter

2023. 09. 01., p – 10:20

Számos egyszerű és hatékony módja van annak, hogy csökkentsük a villanyszámlánkat. Ebben a cikkben öt tippet osztunk meg arról, hogyan spórolhatunk az elektromos energián!

1. LED izzók használata

Az otthoni világítás jelentős része hagyományos izzókkal működik, amelyek nagy mennyiségű energiát fogyasztanak. A modern LED izzók sokkal energiatakarékosabbak, és hosszabb élettartammal rendelkeznek. Cserélje le a hagyományos izzókat LED-ekre, és azonnal látni fogja a villanyszámla csökkenését.

2. Kikapcsolt állapotban húzzuk ki a töltőt

Sok elektromos készülék a kikapcsolt állapotban is kis mennyiségű energiát használ, ha a töltő vagy a dugó az aljzatban marad. Ezt az ún. standby fogyasztást elkerülhetjük, ha kihúzzuk.

3. Energiahatékony háztartási gépek

Ha háztartási gépeket vásárol, érdemes az energiahatékonyságot is figyelembe venni. Az energiahatékony hűtőszekrények, mosógépek és sütők kevesebb energiát fognak fogyasztani hosszú távon.

4. Szabályozza a hőmérsékletet

Az otthoni fűtés és hűtés jelentős részét az energiafogyasztás teszi ki. Szabályozza a termosztátot, hogy csak akkor használja a fűtést vagy a hűtést, amikor valóban szükséges. Használjon szigetelt ablakokat és ajtókat, hogy megőrizze a hőmérsékletet.

5. Használjon időzítőt

Az időzítők segítségével beállíthatja, hogy bizonyos elektromos eszközök csak bizonyos időszakokban működjenek. Például ha olcsóbb áramot kínál a szolgáltató éjszaka, akkor a mosógépet vagy a mosogatógépet érdemes éjszakai időszakban bekapcsolni, hogy csökkentse a nappali csúcsidőszakban keletkező költségeket.

Read More

Post Comment