Search by category:
Egyéb kategória

Az illegális migráció miatt rendkívüli helyzetet hirdettek a Nagykürtösi járásban

Az illegális migráció miatt rendkívüli helyzetet hirdettek a Nagykürtösi járásban

Mészáros Richárd

2023. 09. 02., szo – 08:16

Az illegális migráció növekedése miatt rendkívüli helyzetet hirdettek pénteken a Nagykürtösi járásban – tájékoztatott a belügyminisztérium.

A szaktárca elmondta, a rendkívüli helyzet bevezetése hatékonyabb eszközöket biztosít a hatóságok számára a megnövekedett illegális migráció kezelésében. Hozzátették, egyelőre nem regisztráltak olyan esetet, hogy az illegális határátlépést elkövető személyek megzavarták volna a közrendet.

„Megértjük, hogy a kialakult helyzet aggodalmat kelthet a polgárok körében, ezért mindent megteszünk annak érdekében, hogy azt a lehető leggyorsabban és leghatékonyabban rendezzük” – tájékoztatott a belügyminisztérium.

Nagykürtös külvárosában, a lakóövezeten kívül egy épületet választanak ki arra a célra, hogy itt végezzék majd a menekültekkel kapcsolatos intézkedéseket. Céljuk, hogy ezzel is növeljék a lakosok biztonságérzetét Az operatív intézkedések mellett ugyanakkor olyan lépéseket is tesznek, amelyekkel hosszú távú megoldást találhatnak az illegális migrációra.

A lakosokat arra kérik, ha a közrend megsértését tapasztalják, illetőleg bűncselekmény elkövetésének tanúi, keressék fel a rendőrséget.

(TASR)

Read More

Post Comment