Search by category:
Egyéb kategória

A védelem és a kutatás terén folytatott együttműködésről tárgyalt Ódor és Herzog

A védelem és a kutatás terén folytatott együttműködésről tárgyalt Ódor és Herzog

Mészáros Richárd

2023. 09. 04., h – 19:58

Ódor Lajos miniszterelnök és Jichák Herzog izraeli államfő a védelem és a biztonság, a kutatás és fejlesztés, valamint az energetika területén folytatott együttműködésről tárgyalt hétfőn Pozsonyban – tájékoztatott a kormányhivatal sajtóosztálya. Mindkét fél nagyra értékelte a kiváló kölcsönös kapcsolatokat, a tragikus múlthoz való tapintatos hozzáállást és azt, hogy ma már a jövőbe tekintenek.

„Szlovákia és az ország fegyveres erői számára rendkívül fontos partner Izrael, és modern védelmi ipara. Védelmi képességeink megerősítése a modern izraeli radartechnológiák megvásárlásának köszönhetően megteremti a védelmi és biztonsági együttműködés további elmélyítéséhez szükséges előfeltételeket” – közölte a kormányhivatal.

Ódor megerősítette, hogy Szlovákia érdeklődik az izraeli cseppfolyósított földgáz Szlovákiába szállításának lehetőségei iránt.

Hozzátették, ami az induló vállalkozásokat és az innovációkat illeti, Izrael a világ egyik vezető országa, ami inspirációt jelent Szlovákia számára. Intenzívebbé kell tenni a kapcsolatokat és az együttműködést a kutatás és az új technológiák fejlesztése terén, például az egészségügy vagy a mezőgazdaság területén – tette hozzá a kormányhivatal.

Ódor gratulált Herzognak Izrael állam megalapításának 75. évfordulója alkalmából, békét, jólétet és stabilitást kívánt az ország népének.

Read More

Post Comment