Search by category:
Egyéb kategória

Több intézkedést is bevezetett a migráció miatt a Nagykürtösi Járási Hivatal

Több intézkedést is bevezetett a migráció miatt a Nagykürtösi Járási Hivatal

Kulcsár Péter

2023. 09. 06., sze – 13:36

Több intézkedést is bevezetett az illegális migráció miatt a Nagykürtösi Járási Hivatal, például a menekültek élelmezésével és a helyi lakosok egészségének megőrzésével kapcsolatban – tájékoztatta szerdán a TASR hírügynökséget Jana Ambrošová, a járási hivatal vezetője.

Ambrošová elmondta, a cél az, hogy csökkenjen a menekültek száma a Nagykürtösi járásban, és folyamatos legyen az ügyintézés. „Utasítást adtam arra, hogy sürgősen osszák el a feladatokat azok között az idegenrendészetek között, ahol még vannak szabad kapacitások” – magyarázta a hivatalvezető, és hozzátette, hálózsákot és élelmet is osztanak az embereknek, mostanáig naponta két étkezésről gondoskodtak.

A Szlovák Vöröskereszt segítségének köszönhetően az illegális határátlépést elkövetők jelenleg naponta háromszor kapnak élelmet. „Ez addig lesz így, amíg a rendkívüli helyzet tart, de hosszú távon nem fenntartható a helyzet” – mondta a hivatalvezető, és hozzátette, az intézkedéseket fokozatosan hajtják végre.

Ambrošová tájékoztatása szerint az egyik nagykürtösi csarnokban elhelyezett menedékkérők száma óráról órára változik, ezért nem lehet pontosan megmondani, hogy jelenleg hányan vannak ott. „Több busz is érkezik, hogy elszállítsa őket, úgy gondolom, a nap folyamán csökkenni fog a számuk. Lehetséges azonban, hogy újabbak érkeznek, de nem tudjuk, hányan” – mondta, és közölte, járványügyi intézkedéseket is bevezettek.

Marcela Dekrétová, a nagykürtösi közkórház és rendelőintézet igazgatója szerdán megerősítette, hogy két menekültet láttak el a sebészeti ambulancián, állapotuk nem volt súlyos.

Read More

Post Comment